Ford står nu redo för uppgörelsen i Le Mans med fem specialdesignade Ford GT-bilar

2019-06-11

Årets upplaga av Le Mans 24 timmar blir den sista omgången för det nuvarande Ford GT-programmet. Ford Chip Ganassi-teamets fyra Ford GT-bilar har försetts med olika exteriördesigner för att hylla den framgång Ford har fått uppleva vid tävlingen sedan 1960-talet. Nu står bilarna redo för uppgörelsen som äger rum den 15–16 juni.

Nu står Ford Chip Ganassi-teamets Ford GT-bilar redo för Le Mans 24 timmar 2019. Årets upplaga av Le Mans blir den sista omgången för det nuvarande Ford GT-programmet, där Ford ställs mot motståndare som Ferarri, BMW, Aston Martin, Corvette och Porsche.

– Det sista Le Mans med det nuvarande Ford GT-programmet kommer givetvis bli känslosamt. Vi har varit på podiet varje år som vi har tävlat, vilket visar på hur konsekvent laget har varit. Inför vår sista Le Mans 24 timmar har vi fem GT-bilar med oss, inklusive Keating Motorsports bil, så jag hoppas och tror att vi kommer kunna leverera även detta år, säger Mark Rushbrook, global chef för Ford Performance.

Fem bilar och förare med sin unika historia
Ford är den enda av de nuvarande GTE Pro-tillverkarna som har klarat sig på podiet de senaste tre upplagorna av Le Mans. Bilarna har nu specialdesignats för racet, där respektive design står för något speciellt från Fords framgångsresa vid Le Mans.

Ford GT #66 kommer att köras av Stefan Mücke (Tyskland), Oliver Pla (Frankrike) och Billy Johnsson (USA). Som fransman skulle segern betyda mer än någonsin för Oliver Pla.

– Vi säger det varje år, men vi vill vinna Le Mans. Det här är dessutom vår sista chans att göra det med det nuvarande Ford GT-programmet, så trycket är högre än någonsin, säger Oliver Pla.

Ford GT #67 körs av Andy Priaulx (Storbritannien), Harry Tincknell (Storbritannien) och Jonathan Bomarito (USA).

– Jag tycker att vårt deltagande vid WEV och IMSA-tävlingarna under det senaste året har förberett oss väl inför årets upplaga av Le Mans 24 timmar, säger Harry Tincknell.

Ford GT #68 är Fords senaste Le Mans-vinnare. I år körs den av Joey Hand (USA), som nyligen blivit helt återställd från en tid med sjukdomar, Dirk Müller (Tyskland) och Sébastien Bourdais (Frankrike).

– Jag är så glad att komma tillbaka till Le Mans. Jag har missat de två senaste tävlingarna på grund av sjukdom men bara tanken på Le Mans har gjort att jag återhämtat mig snabbt. Vi vill väldigt gärna ta hem guldet igen för Ford, Ganassi och alla de människor som arbetat hårt med detta program genom åren, säger Joey Hand.

Ford GT #69 körs av Ryan Briscoe (Ausstralien), Richard Westbrook (Storbritanien) och Scott Dixon (Nya Zeeland).

– Jag är väldigt exalterad att komma tillbaka till Le Mans i år, särskilt med de nya exteriörerna som hedrar några av de mest framgångsrika Ford-händelserna i Le Mans historia. Vi har stått på podiet men aldrig på guldsteget, så vi skulle verkligen vilja kamma hem förstaplatsen i år, säger Ryan Briscoe.

Deltar gör även Ford GT #85 som kommer att tävla i GTE Am-klassen genom Keating Motorsports med förarna Ben Keating (USA), Jeroen Bleekemolen (Nederländerna) och Felipe Fraga (Brasilien).

– Jag har en personlig historia med Ford och Le Mans så jag har aldrig sett fram emot en tävling så mycket som den här, säger Ben Keating.

Le Mans pågår 15–16 juni
Le Mans 24 timmar pågår 15–16 juni och fans kommer få möjligheten att följa det 24 timmar långa racet inifrån cockpit via den populära och återkommande ”Le Mans Livestream”. 

Kontakta oss

Aktuella nyheter

Erbjudanden

Visa senaste erbjudanden från AB Lundins Bil

Aktuella nyheter

Se alla de senaste nyheterna från AB Lundins Bil