Nu startar produktionen av crossovern Puma – en av åtta elektrifierade Fordar som börjar säljas i år

2019-10-10

Just nu pågår produktionen av den innovativa och elektrifierade nya Ford Puma vid Fords modernaste tillverkningsanläggning i Craiova, Rumänien. Den nya Ford Puma är ett av åtta elektrifierade fordon som Ford lanserar på marknaden i år och är därmed det första hybridfordonet att tillverkas i Fords anläggning i Rumänien.  

Nu är produktionen av en av åtta elektrifierade modeller som Ford kommer att släppa på den europeiska marknaden i år igång. Den nya Ford Puma Crossover är en SUV-inspirerad kompakt crossover som erbjuds med avancerad EcoBoost Hybrid 48-volts elektrifierad drivlina. Produktionen pågår vid Fords modernaste tillverkningsanläggning i Craiova, Rumänien och är Fords första hybridfordon att tillverkas på platsen. För att stödja produktionen har Ford anställt ytterligare 1 700 personer och investerat mer än 2 miljarder kronor i anläggningen.

– Nya Ford Puma står för nästa kapitel i Fords människocentrerade designfilosofi som fortsätter höja kvaliteten, tekniken och körglädjen i Ford-varumärket i Europa. Jag tvivlar inte på att Puma kommer få en enorm framgång i hela Europa, säger Stuart Rowley, chef på Ford Europa.

Elbilar kan stå för mer än hälften av försäljningen i slutet av 2022
Tidigare i år tillkännagav Ford att varje ny personbil kommer att innehålla ett elektrifierat alternativ – antingen en mild-hybrid, full-hybrid, plug-in-hybrid eller helelektrisk. Ford räknar med att elektrifierade fordon kommer utgöra mer än hälften av företagets försäljning av personbilar innan slutet av år 2022.

Nya Ford Puma är nu tillgänglig att beställa i hela Europa och är en del i Fords expanderade sortiment av SUV och SUV-inspirerade crossover-modeller i Europa.

Om Ford Motor Company
Ford Motor Company är ett globalt bilföretag med huvudkontor i Dearborn i Michigan. Företaget designar, tillverkar, marknadsför och erbjuder service för Fords bilar, lastbilar, SUV:ar, elektriska fordon och Lincolns lyxfordon. Företaget erbjuder också finansiella tjänster genom Ford Motor Credit Company, och strävar efter ledande positioner inom elektrifiering, autonoma fordon och mobilitetslösningar. Koncernen har cirka 194 000 anställda världen över.

Ford Europa ansvarar för produktion, försäljning och service av Ford-fordon på 50 separata marknader och har cirka 50 000 anställda vid sina helägda anläggningar och konsoliderade joint ventures och cirka 64 000 anställda medräknat okonsoliderade företag. Vid sidan av Ford Motor Credit Company driver Ford Europa även Ford Customer Service Division och 20 produktionsanläggningar (13 helägda eller konsoliderade joint venture-anläggningar och sju okonsoliderade joint venture-anläggningar). De första Fordbilarna levererades till Europa 1903, samma år som Ford Motor Company grundades. Tillverkningen i Europa startade 1911.

Kontakta oss

Aktuella nyheter

Erbjudanden

Visa senaste erbjudanden från AB Lundins Bil

Aktuella nyheter

Se alla de senaste nyheterna från AB Lundins Bil