Ford offentliggör priserna för nya Ford Puma

2019-12-27

Idag offentliggör Ford de svenska priserna för den nya bilmodellen Ford Puma som ska börja säljas på fredag och levereras till svenska kunder i mars nästa år. Ford Puma blir också den första elektrifierade bilmodellen Ford släpper i Sverige, i den offensiv företaget gör kring elektrifiering med start nästa år.

År 2020 blir ett intentisvt år för Ford i Sverige när man påbörjar elektrifieringen av hela produktutbudet. Under 2020 ska man släppa hela 14 elektrifierade bilmodeller på den svenska marknaden, bl.a. de två laddhybriderna Kuga Plug-In Hybrid och Explorer Plug-In Hybrid samt den helt elektriska Ford Mustang Mach-E som offentliggjordes förra månaden. I Europa räknar Ford med att sälja fler elektrifierade bilmodeller än renodlade bensin- och dieselbilar tillsammans redan 2022.

I den satstning på elektrifiering som Ford nu gör ingår lägger man ett stort fokus på mildhybrider (mHEV) och elhybrider (HEV). Man kommer att sälja två elhybrider under 2020, dels Ford Mondeo Elhybrid, dels nya Ford Kuga som kommer att sälja som elhybrid. Hela sju mildhybrider ska börja säljas på den svenska marknaden, och först ut är nya Ford Puma.

Nya Ford Puma kommer att säljas som mildhybrid samt som bensinbil. Bilen kommer också endast att säljas i två utrustningsutföranden som båda redan från början innehåller ett stort utbud av såväl teknik som säkerhet och komfort; ST-Line och det högre utförandet ST-Line X. Det är också två motoralternativ som är aktuella initialt, 125hk för bensinversionen och 155hk för mildhybriden. Priserna ligger på från 219 900 SEK för ST-Line 125hk och 235 900 SEK för ST-Line 155 hk mHEV. Fler motoralternativ kommer under senvåren 2020.

För den högre utrustningsnivån ST-Line X kostar 125hk från 235 900 SEK och ST-Line X 155hk mHEV från 251 900 SEK.

Nominerad till prestigefylld utmärkelse
Nya Ford Puma är en av sju bilar som har blivit nominerad till den prestigefyllda utmärkelsen ”Car of the Year” 2020. Car of the Year, eller Årets Bil, är en europeisk tävling där ett antal motorjournalister från hela Europa röstar på sina favoritbilar varje år. Vinnaren utses i samband med motorsalongen i Geneve i början av mars nästa år. För mer information om Car of the Year, gå in på http://www.caroftheyear.org/.


Kontakta oss

Aktuella nyheter

Erbjudanden

Visa senaste erbjudanden från AB Lundins Bil

Aktuella nyheter

Se alla de senaste nyheterna från AB Lundins Bil