Ford erbjuder kontaktsfri service för att minska smittspridningen av Coronaviruset

2020-03-27

Under veckan har Ford i Sverige tillsammans med sina återförsäljare börjat erbjuda en ny servicemöjlighet för sina verkstadskunder. Nu kan man välja att lämna in sin bil på service utan att behöva komma in på kundmottagningen och i vissa fall även få sin bil hämtad och lämnad vid hemmet, i samband med service. Detta för att minimera mänsklig kontakt och därmed minska smittspridningen av Coronaviruset.

Coronavirusets framfart i världen skapar nya förutsättningar för samhället, människorna och företagen. Hos Ford har man ett tillfälligt stopp i produktionen i flera av fabrikerna i Europa och USA då Ford värnar om sina medarbetare och inte vill riskera att det smittsamma Coronaviruset sprids i onödan.

Men även om produktionstakten på nya Ford-bilar tillfälligt mattats av, finns det fortfarande behov av service på befintliga bilar och Fords serviceverkstäder har många bokningar att arbeta med. Men även här skapar Coronaviruset nya förutsättningar då människor kommer i kontakt med varandra när en bil ska lämnas in på service – vilket i sig kan skapa onödiga risker för smittspridning.

För att göra denna risk mindre och för att erbjuda kunder en större trygghet har Ford under veckan börjat erbjuda en kontaktsfri servicemöjlighet, där kunden slipper komma in på kundmottagningen utan blir istället uppmött utanför, vid lämning och hämtning av bil. Vissa återförsäljare erbjuder också en upphämtning och lämning av bilen hemma hos kunden. Kommunikationen mellan verkstad och kund sker med Fords digitala serviceverktyg Ford Video Check där kunden får sin service redovisad för sig via ett filmklipp till mobilen.

Kjell Eidenbrant är servicemarknadschef på Ford och säger:

- Det känns bra att vi kan erbjuda denna service till våra kunder, för oss är våra kunders möjlighet till mobilitet alltid högt prioriterat. Vi vill att man ska kunna komma till oss och vara trygg, speciellt såhär i Corona-tider.

För mer information om Fords kontaktsfria service och var Ford gör i samband med Corona-krisen, besök https://www.ford.se/anvandbara-lankar/covid-19


Kontakta oss

Aktuella nyheter

Erbjudanden

Visa senaste erbjudanden från AB Lundins Bil

Aktuella nyheter

Se alla de senaste nyheterna från AB Lundins Bil