Fordägda elsparkcykelföretaget Spin skalar upp sin verksamhet i Europa

2020-04-17

Elsparkcykelföretaget Spin anslöt sig till Ford 2018 och har sedan dess samarbetat för att skala upp verksamheten på nya marknader. Nu väjer Spin att expandera till Europa och lanserar därmed sin första internationella flotta av docklösa elsparkcyklar i europeiska städer och utforskar även möjligheterna till privata partnerskap.

Elsparkcykelföretaget Spin utvecklar ett långsiktigt, prisvärt och pålitligt pendlingsalternativ. Fordägda Spin är stolta över att sätta förarens säkerhet först och samarbeta med lokala myndigheter för att få tillstånd innan de går in på nya marknader. Spin arbetar också med privata företag och lokala samhällsgrupper för att skapa transportlösningar som tillgodoser behoven och utmaningarna för varje stad eller universitetscampus. Nu väljer Spin att skala upp även i Europa.

– Vi tror att samhällsintegration är en viktig del i vår långsiktiga framgång. Vi har lokala team som lyssnar och samlar in feedback från människor i de städer där vi finns för att kunna erbjuda bästa möjliga service. Förra året ökade vi antalet verksamma amerikanska städer med 600 procent. Vi ser fram emot att samarbeta med städer och universitet över hela Europa för att föra vidare körglädjen den säkra och sömlösa Spin-upplevelsen till den internationella gemenskapen, säger Euwyn Poon, grundare och koncernchef på Spin.

Spin och Ford samarbetar för att skala upp verksamheten på nya marknader
Sedan Spin anslöt sig till Ford 2018 har Spin och Ford samarbetat för att skala upp verksamheten på nya marknader och att framgångsrikt driva verksamheter samt erbjuda en hållbar transportlösning som gör att en stor mängd pendlare kan röra sig fritt i trafikkaos och i stadsmiljöer och samtidigt utforska världen runt dem. Sedan förärvningen 2018 har Spins team vuxit markant från 24 anställda till över 600 anställda.

– Vi är glada över att nå denna stora milstolpe för vårt företag. Som det företag som skapade den första policyramen för att reglera stationär mikromobilitet ser vi fram emot att samarbeta med våra uppdragsgivare i Europa för att forma framtiden för denna industri. Att vara en del av Ford hjälper oss att erbjuda långsiktiga åtaganden till våra partners, såväl som infrastrukturinvesteringar som Spin Hubs laddstationer och multimodala körfält. Vi ser fram emot att utvidga våra tjänster till Europa där städer har valt att få hållbara, säkra och folkcentrerade transportalternativ att fungera genom regelverk och infrastrukturinvesteringar, säger Derrick Ko, medgrundare och vd på Spin. 


Kontakta oss

Aktuella nyheter

Erbjudanden

Visa senaste erbjudanden från AB Lundins Bil

Aktuella nyheter

Se alla de senaste nyheterna från AB Lundins Bil