Ford Mustang får titeln ”världens bästsäljande sportbil”

2020-04-17

Ikonen Ford Mustang, som idag fyller 56 år, var den bäst säljande sportbilen i världen förra året och världens bäst säljande sportkupé för femte året i rad. Sedan den globala exporten av den sjätte generationen av Ford Mustang började 2015, till och med december 2019, har Ford sålt 633 000 Mustanger i 146 länder runt om i världen - inklusive 102 090 bilar under 2019.

Idag är det Ford Mustang-dagen tillika modellens 56-årsjubileum. Detta firar ”Mussen” med två globala försäljningsprestationer; världens bästsäljande sportbil och för femte året i rad, världens bäst säljande sportkupé. Mustang är också USA: s mest sålda sportbil under de senaste 50 åren.

- Vi är stolta över vårt växande Mustang-stall och de olika modell-variationerna. Från Sverige till Shanghai njuter fler och fler bilentusiaster av känslan av frihet och den amerikanska öppna vägen i dessa nya Mustanger,  säger Jim Farley, chef för Ford Motor Company.

Två globala försäljningsprestationer
Mustang såldes i 102 090 exemplar förra året, enligt de senaste uppgifterna om ny fordonsregistrering från IHS Markit, vilket gör den till den mest sålda sportbilen i världen 2019. Under denna period ökade Mustang-försäljningen i Tyskland med 33 procent, i Polen ökade försäljningen med nästan 50 procent, och i Frankrike fördubblades de nästan.

2019 är också det femte året i rad där Mustang är världens mest sålda sportkupé. Sportkupéer, enligt definitionen av IHS Markit, inkluderar två-dörrars- och cab- modeller.

Ford sålde 9 900 Mustanger i Europa under 2019, en ökning med 3 procent från föregående år

För mer information och bilder, gå in på http://mustang.fordpresskits.com/


Kontakta oss

Aktuella nyheter

Erbjudanden

Visa senaste erbjudanden från AB Lundins Bil

Aktuella nyheter

Se alla de senaste nyheterna från AB Lundins Bil