​Ford Performance presenterar helt elektrisk dragracing-Mustang

2020-04-24

Nu presenterar Ford, för första gången någonsin, en helt elektrisk dragracingbil – Mustang Cobra Jet 1400. Prototypen har tagits fram för att passa i de mest krävande racingmiljöerna och gör världsdebut senare i år.

För första gången någonsin presenterar Ford Performance en helt elektrisk dragracingbil – Mustang Cobra Jet 1400. Den skadar inte öronen och drar inte en droppe bensin men förväntas ändå damma av 400-metersbanan på dryga åtta sekunder i en hastighet över 270 kilometer i timmen. Den batteridrivna Mustangen levererar mer än 1400 hästkrafter och 1490 newtonmeter vridmoment, och visar upp vad en elektrisk drivlina kan klara av, i en av de mest krävande racingmiljöerna.

– Ford har alltid använt motorsport som arena för ny innovation. Elektriska drivlinor ger oss helt nya prestanda och den helt elektriska Cobra Jet 1400 är ett exempel på hur vi testar gränserna för ny teknologi. Det ska bli ett spännande år att visa upp vad som är möjligt, inte minst genom att Mustang-familjen också utökas med helt nya el-mustangen Mach-E, säger Dave Pericak, global chef för Ford Icons.

Mustang Cobra Jet 1400 utgör, efter att SUV:en Mustang Mach-E gjorde debut som den första helelektriska mustangen, ytterligare en möjlighet att utveckla Mustangs arv och prestanda och samtidigt implementera några av de mest avancerade teknologierna som kommer i Fords framtida drivlinor.

– Detta projekt har varit en utmaning för oss alla på Ford Performance, men vi älskade att få ta oss an den. Vi såg Cobra Jet 1400-projektet som en möjlighet att börja utveckla elektriska drivlinor i ett racerbilspaket som vi redan hade en hel del erfarenhet av, så vi visste vilka mätvärden och resultat vi ville matcha och överträffa redan nu. Detta har varit ett fantastiskt projekt att arbeta med, och vi hoppas att det är det första av många som kommer från vårt team på Ford Performance Motorsports, säger Mark Rushbrook, global chef för Ford Performance.

Gör världsdebut senare i år
Ford Performance testar nu Mustang Cobra Jet 1400 inför världsdebuten senare i år som äger rum under ett dragracingevenemang där både fans, media och konkurrenter kommer få möta bilen och se vad den går för.



Kontakta oss


Aktuella nyheter

Erbjudanden

Visa senaste erbjudanden från AB Lundins Bil

Aktuella nyheter

Se alla de senaste nyheterna från AB Lundins Bil