Ford Mustang Mach-E får mjukvaruuppdateringar via molnet

2020-05-12

Ford storsatsar på en så kallad over-the-air-plattform för mjukvaruuppdateringar, som gör det möjligt för Ford-ägare i framtiden att installera uppdateringar till sin bil hemma istället för att behöva besöka en verkstad. En av de första modellerna att få det nya systemet är nya och helt elektriska Mustang Mach-E. För att säkerställa att Mustang Mach-E lanseras med den kapacitet som utlovats, trots pågående coronapandemi, har Fords teknikgrupp hittat nya sätt att arbeta på.

Ägare till den nya och helt elektriska Mustang Mach-E kommer få prestandaförbättringar och nya funktioner till sin bil över tid, som inte existerade när fordonet levererades. Fords plattform låter uppdateringar laddas i bakgrunden, där vissa installationer kan sköta sig praktiskt taget helt själva utan att kunden behöver göra något, och många av uppdateringarna kan slutföras på under två minuter. Mer komplexa uppdateringar kan schemaläggas så att uppdateringen sker när det passar kunden bäst, till exempel mitt i natten.

– Det fina med Mustang Mach-E är att kunderna får en bil som utvecklas och får fler funktioner och bättre kapacitet över tid. Vårt smarta over-the-air-uppdateringssystem minimerar också driftstopp genom otrolig snabb aktivering och ser till att din Mustang Mach-E alltid förbättras, även när du sover, säger John Vangelov, chef för uppkopplade tjänster på Ford Motor Company.

Nya sätt att arbeta under den pågående coronavirus-pandemin
För att kunna säkerställa att Mustang Mach-E lanseras med den avancerade kapaciteteten som utlovats har Fords teknikgrupp tvingats hitta nya sätt att utveckla och testa over-the-air-plattformen under den pågående coronavirus-pandemin. Tidigare har teamen varit tvungna att träffas fysiskt för att komma åt alla olika fordonsmoduler som behövs för att testa over-the-air-systemet, men ingenjörerna har snabbt ställt om till att arbeta hemifrån. Man har satt upp fjärråtkomst till alla fordonsmoduler och kopplat upp dem så att allting nu kan programmeras från ingenjörernas hem. Det som tidigare tog fem timmar att programmera på distans kan nu göras på under tio minuter.

– Genom att snabbt implementera fjärråtkomst till våra fordonskomponenter säkerställer vi att våra Mustang Mach-E-kunder kan njuta av den fantastiska kapacitet som de har sett fram emot redan från början, samtidigt som vi ger våra ingenjörer det som krävs för att kunna arbeta innovativt hemifrån, säger John Vangelov.

Den första uppdateringen beräknas komma inom sex månader efter att de första leveranserna har kommit fram till kunderna.

Nya Ford Mustang Mach-E kommer att lanseras i Sverige under det första kvartalet 2021. Den som är intresserad av bilen kan hålla sig uppdaterad om Mustang Mach-E här: https://www.ford.se/personbilar/mustang-mach-e


Kontakta oss

Aktuella nyheter

Erbjudanden

Visa senaste erbjudanden från AB Lundins Bil

Aktuella nyheter

Se alla de senaste nyheterna från AB Lundins Bil