Fords nya filter tar bort allergiframkallande partiklar och minskar spridningen av virus

2020-06-08

Nu kan Ford-ägare utrusta sina fordon med ett förbättrat luftfilter som fångar upp partiklar av damm, pollen och föroreningar. Filtret är utvecklat av filterföretaget Freudenberg och skyddar även mot virus som kan orsaka betydande hälsoproblem.

Nu erbjuder Ford ett uppdaterat filter som gör bilresan till en bättre upplevelse för bland annat allergiker. Det nya filtret Ford MicronAir ProTect är utvecklat av filterföretaget Freudenberg och använder kol samt ett speciellt aktivt lager med bland annat citronsyra för att skydda mot oönskade bakterier, allergener och virus som kan ge hälsoproblem.

– För många bilförare och passagerare kan allergier mot pollen och damm orsaka obehag och hälsoproblem. Filtret är en billig men effektiv åtgärd som kan skydda hälsan och ge större komfort för alla som reser i ett Ford-fordon, säger Nigel Blackenbury, chef på kundtjänstavdelningen på Ford Europa.

Aktivt kolfilter fångar upp partiklar, gaser och virus
När filtret är monterat i fordonets ventilationssystem minskar det koncentrationen av skadliga partiklar som kommer in i fordonet. Filtret har ett aktivt kolelement som är utformat för att ge skydd mot skadliga föroreningar som partiklar och sura gaser. Det har också en flerskiktsbarriär av mikrofiber som fångar upp mindre partiklar som damm och pollen.

Filtret kan också hantera partiklar inuti i bilen, vilket har visat sig vara 99,9 procent effektivt när det kommer till att hantera virus, som svininfluensan (H1N1) och förkylningsviruset HCov-229E. I dagsläget är det riskfyllt att testa filtret mot covid-19-viruset men Freudenberg räknar med att det kommer uppnå samma effekt.

Det nya filtret kan köpas och installeras hos Ford-återförsäljare och finns för Focus, Kuga, Mondeo, S-Max, Galaxy, Fiesta, Puma och EcoSport. Filtret kommer även finnas tillgängligt för Transit Courier och Tourneo Courier senare i sommar. Kontakta oss

Aktuella nyheter

Erbjudanden

Visa senaste erbjudanden från AB Lundins Bil

Aktuella nyheter

Se alla de senaste nyheterna från AB Lundins Bil