​Mustang Mach-E inspirationen bakom elektrostjärnans nya låt

2020-08-28

När Fords ingenjörer skulle ta fram körljuden till nya Mustang Mach-E hämtade de mycket inspiration från 80-talets science fiction-filmer. Ljudet blev så tilltalande att den Detroit baserade artisten Matthew Dear har använt det till låten ”New Breed”, som nu läggs till Mustangs redan rika musikhistoria.

Ljudet från den helt elektriska Mustang Mach-E är noggrant framtaget av ljuddesigners på Ford tillsammans med inspelningsstudion Ozone Sound. Ljudet är inspirerat av klassiska sci-fi-filmer från 80-talet och kan höras både i och utanför Mustang Mach-E när bilen rör sig. Nu har ljudet också blivit musik, tack vare producenten och artisten Matthew Dear, som är en av grundarna till det världsberömda elektroniska skivbolaget Ghostly International och bland annat står bakom världshiten ”Hands Up for Detroit”, som blivit lite av Detroits nationalsång. Det synttunga ljudet från Mustang Mach-E blev hypnoelektrolåten ”New Breed”.

– Jag blev direkt intresserad av tanken på att skapa något av ljudet från Mustang Mach-E eftersom jag alltid har sett mig själv som en ljudknåpare. Men efter att jag faktiskt fått höra och uppleva det digitala ljudet som Ford har skapat blev jag såld direkt. Film- och sci-fi-ljudet var coolare än vad jag trodde och allt ljud som bilen gör har känslan av modern musikalitet. Att skapa ”New Breed” var en ny upplevelse och jag tror att låten, precis som bilen, tar med sina passagerare på en resa, säger Matthew Dear.

Ända sedan Mustang lanserades har den varit synonym med musik, och varit med i ett antal klassiska låtar. Med ”New Breed” tar en ny generation av Mustang plats i musikhistorien. Låten finns på alla musikströmningstjänster, som Apple Music, Spotify eller Youtube.

Kontakta oss

Aktuella nyheter

Erbjudanden

Visa senaste erbjudanden från AB Lundins Bil

Aktuella nyheter

Se alla de senaste nyheterna från AB Lundins Bil