Ford Kuga placerar sig i toppen i Euro NCAP:s nya förassistans-tester

2020-10-08

Tack vare Fords förarassistansteknik Co-Pilot360, som är utformad för att göra körningen intuitiv och mindre stressad, har Ford Kuga tagit en topplacering i Euro NCAPs nya tester inom assisterad körning. och slår därmed flera populära modeller på marknaden. I det nya testet utvärderas funktioner som kan hjälpa till att delvis köra bilen, under förarens ansvar.

Euro NCAP har inför 2020 års utvärdering av Highway Assist-system utvecklat särskilda test- och bedömningsprotokoll med fokus på vad de kallar stödkompetens (Assistance Competence), förarengagemang (Driver Engagement) och säkerhetsbackup (Safety Backup). I testerna fick Kuga dubbelt så många poäng som Tesla Model 3 i kategorin förarengagemang och slog både Volvo V60 och Volkswagen Passat i kategorin säkerhetsbackup.

– Med den täta trafik vi nu har på många vägar kan det vara krävande och stressande att köra. Därför tog vi fram teknologier för att underlätta för förare och hjälpa dem att fokusera på vägen. Vi har jobbat intensivt för att göra upplevelsen av assisterad körning i Kuga så intuitiv, naturlig och engagerande som möjligt, så att förarna kan dra full nytta av tekniken, säger Stuart Southgate, chef för teknisk säkerhet på Ford Europa.

Förarassistanstekniker som underlättar för föraren
I Euro NCAPs senaste tester var de bästa systemen de som kunde hitta en balans mellan att underlätta körningen och se till att föraren höll sig uppmärksam på det som skedde, och inte helt och hållet förlitade sig på assistansteknologierna. Kugas adaptiva farthållare, med stopp och start, hastighetsskyltigenkänning och filcentrering, använder en kombination av sensorer och kameror för att övervaka vägen och trafiken framåt och kan automatiskt hålla jämn takt med trafiken och hastighetsbegränsningar.

– Ford Kuga visar att en familje-SUV med stora volymer också kan få bra ranking. Ford imponerade i vårt test av teknik för assisterad körning, presterade bra på alla områden och hade en bra balans mellan förarens engagemang och bilens assistans, med en robust säkerhetsbackup, säger Richard Schram, teknisk chef för Euro NCAP.

Kuga har också en rad olika teknologier som förebygger eller mildrar kollisioner, som krockavvärjning, kollisionsavvärjning med aktiv bromsning, dödavinkelövervakning med varning för korsande trafik samt den nya tekniken vägkorsningsassistans. Förra året tilldelades nya Ford Kuga högsta säkerhetsbetyg av Euro NCAP.

Kontakta oss

Aktuella nyheter

Erbjudanden

Visa senaste erbjudanden från AB Lundins Bil

Aktuella nyheter

Se alla de senaste nyheterna från AB Lundins Bil