Mustang Mach 1 kommer för första gången någonsin till Europa

2020-10-16

På Goodwood-festivalen i dag avslöjade Ford att den ikoniska Mustang Mach 1 för första gången någonsin kommer till Europa. Modellen har 460 hästkrafter, en rad prestandaförbättringar och en sexväxlad manuell växellåda från TREMEC. I samband med lanseringen lanserar Ford en interaktiv app som gör det möjligt för användare att skapa och dela unika Mach 1-videor.

Mustang Mach 1 lanserades för första gången 1969 och byggde vidare på Mustang GT-modellens prestanda med ett antal förbättringar. Under Goodwood-festivalen, som sänds digitalt från West Sussex i Storbritannien, avslöjade Ford idag att Mustang Mach 1 nu för första gången någonsin kommer till Europa.

– Den ursprungliga Mach 1 hade ultimat Mustangprestanda och bevisade sig verkligen inom motorsporten. Nya Mach 1 är den mest kapabla Mustangen som någonsin har nått Europa. Den har en unik stil, och går att köra direkt ut på racingbanan, så den fyller mer än väl ut kostymen för det här legendariska märket, säger Matthias Tonn, programingenjörschef för Mustang Mach 1 på Ford Europa.

Hög prestanda och ikonisk V8-motor
Mustang Mach 1 har Fords 5,0-liters V8-bensinmotor med 460 hästkrafter, som är speciellt anpassad för förbättrad prestanda både på vägen och på banan. Mach 1 är också den första av serieproducerade Mustang-modellen i Europa med en sexväxlad manuell växellåda från TREMEC, med varvtalsmatchning för sömlösa växlingar. Växellådans förbättrade prestanda möjliggörs bland annat genom en dedikerad oljekylning.

Mustang Mach 1 drar nytta av en rad aerodynamiska förändringar som ger både prestandavinster och ett utmärkande utseende som hyllar de ursprungliga modellerna. Modellen är utrustad med stötdämparsystemet Magneride, som kalibrerats tillsammans med styvare framfjädring och krängningshämmare och som anpassar dämpningen i realtid efter olika vägförhållanden. Mustang Mach 1 har även anpassad elektronisk styrningshjälp, EPAS, som ger den mest exakta styrningen bland alla europeiska Mustang-modeller.

Ikonisk design
Förutom hög prestanda har Mustang Mach 1 exteriördesign som påminner om de ikoniska Mustang Mach 1-modellerna på 1960- och 1970-talet. Ett utmärkande utseende med inspiration från racing- och flygvärlden har varit en grundkomponent i alla Mustang Mach 1-generationer. Den nya modellen har djärva ränder över huv och sidor, prestandaosande karosstyling och unika 19-tums lättmetallfälgar. Mustang Mach 1 finns i åtta olika färgkombinationer som andas den originella bilens distinkta design och kommer säljas i begränsad upplaga. Varje Mustang Mach 1 kommer även att bli individuellt numrerad.

För att fira lanseringen av Mustang Mach 1 har Ford gjort det möjligt att möta bilen interaktivt med hjälp av en onlineapp där användarna kan skapa egna kortfilmer med bilen. Användarna kan välja färg på Mach 1 och önskade kameravinklar för filmen, som de sedan kan dela på sociala medier. Appen är även en AR-app som gör det möjligt att placera Mustang Mach 1 i en verklig miljö. Testa Fords interaktiva upplevelse här: https://fordmustangmach1ar.com.

Mustang Mach 1 har premiär i Sverige under 2021. Mer information om priser och beställning kommuniceras inom kort.

Ford Europa ansvarar för produktion, försäljning och service av Ford-fordon på 50 separata marknader och har cirka 45 000 anställda vid sina helägda anläggningar konsoliderade joint ventures och cirka 58 0000 anställda medräknat okonsoliderade företag. Vid sidan av Ford Motor Credit Company driver Ford Europa även Ford Customer Service Division och 18 produktionsanläggningar (12 helägda anläggningar och sju okonsoliderade joint venture-anläggningar). De första Ford-bilarna levererades till Europa 1903, samma år som Ford Motor Company grundades. Tillverkningen i Europa startade 1911.

Kontakta oss

Aktuella nyheter

Erbjudanden

Visa senaste erbjudanden från AB Lundins Bil

Aktuella nyheter

Se alla de senaste nyheterna från AB Lundins Bil