Ford E-Transit belönas med guld i Euro NCAP

2022-02-16

• Helelektriska Ford E-Transit har belönats med guld från den oberoende fordonssäkerhetsmyndigheten Euro NCAP för sina avancerade förarassistanssystem  

• E-Transit ansluter sig till dieseldrivna Transit som de enda fordonen i 2-tonssegmentet med en Euro NCAP Gold Award; 1-tons Transit Custom har också Gold Award-status  

• Omfattande utbud av teknik kan hjälpa till att minimera förarens arbetsbelastning under långa timmar i bilen och bidra till lägre stillestånds-, reparations- och försäkringskostnader 

Den helelektriska Ford E-Transits omfattande förarassistanssystem har belönat transportbilen med guld från den oberoende fordonssäkerhetsmyndigheten Euro NCAP.

Priset följer analys av teknologier inklusive autobroms när man närmar sig fordon, cyklister och fotgängare, samt filhållningsteknik, skyltsigenkänning och passagerarövervakningssystem.

E-Transits Gold Award  innebär att Ford nu erbjuder de enda två fordonen i 2-tonssegmentet med Euro NCAP:s Gold Award för förarassistans, efter att E-Transits dieseldrivna syskon Transit först prisades i december 2020.

"Euro NCAP är synonymt med fordonssäkerhet, och när organisationen utökar sin Gold Award till E-Transit är det ett bevis på Fords engagemang för kundsäkerhet i hela sitt transportbilssegment", säger Stuart Southgate, chef för säkerhetsteknik, Ford of Europe. "E-Transits avancerade förarassistanssystem hjälper till att ta hand om förare och andra trafikanter, och stödjer operatörer som vill maximera drifttiden samtidigt som kostnaderna för försäkring och reparation av olyckor begränsas."

E-Transit erbjuder förarassistansteknologier inklusive Pre Collision Assist med Pedestrian Detection, Intelligent Adaptive Cruise Control med Traffic Sign Recognition, Blind Spot Information System med Lane Change Warning & Aid, Junction Assist, en 360-graders kamera och backbromsassistent . 

Euro NCAP:s simuleringar testade förarvarning och aktiva säkerhetsteknikåtgärder vid närmande av parkerade fordon eller långsammare trafik, såväl som när ett framförvarande fordon bromsar kraftigt. Testerna inkluderade ett barn som springer in på vägen och cyklister och fotgängare som går på eller korsar vägen – potentiellt sannolika scenarier i stadsmiljöer, där Ford räknar med att majoriteten av E-Transits kommer att användas.

E-Transits Gold Award utökar Fords ledarskap inom säkerhetsteknik för transportbilar. Transit Custom är också en Gold Award-vinnare, vilket gör Ford till den enda tillverkaren med guldklassade transportbilar i segmenten 1 ton, 2 ton och elbilar.

Företaget testar redan E-Transit i daglig drift med utvalda kunder över hela Europa, och kundleveranser är planerade att börja våren 2022.


Kontakta oss





Aktuella nyheter

Erbjudanden

Visa senaste erbjudanden från AB Lundins Bil

Aktuella nyheter

Se alla de senaste nyheterna från AB Lundins Bil