Ford presenterar nya, lyxiga Galaxy – en sjusitsig storbil som nu blivit ännu mer bekväm och praktisk

2015-05-26
Ford presenterar idag nya Ford Galaxy, en rymlig, bekväm och tekniskt avancerad storbil för upp till sju personer.

Den nya modellen, som visar upp företagets senaste globala formspråk med en sofistikerad grill och slimmade strålkastare, bjuder på sju säten i full storlek. Men en enkel knappfunktion, en nyhet i detta segment, reglerar men tredje sätesraden så att man kan välja att ha plats för många personer eller mycket bagage.

Fords Mulitkontursäten med massagefunktion ger personer i framsätet en extra behaglig upplevelse, medan den nya bakre hjulupphängningen, med integrallänk, gör resan både mjukare och tystare för passagerarna bak.

Nya Galaxy är fullmatad med funktioner som underlättar för föraren både i stadskörning och på motorvägen:

Intelligent hastighetsbegränsning, som när den är aktiverad läser av trafikskyltar och anpassar gasen så att föraren inte överskrider fartgränserna och riskerar att få böter.

Pre-Collision Assist med fotgängarskydd, som lindrar följderna av vissa frontalkrockar mellan bilar och fotgängare och, beroende på hastighet, även kan hjälpa föraren att helt undvika sådana olyckor.

Bländningsfritt helljus för de adaptiva LED-strålkastarna, som upptäcker framförvarande fordon och bländar av det ljus som skulle kunna störa andra förare samtidigt som andra områden förblir maximalt upplysta.

Galaxy, som redan är känd för sin småbilsliknande körkänsla, tar kördynamiken till en helt ny nivå med Fords adaptiva styrning som justerar styrutväxlingen till hastigheten för att få en optimal manöverförmåga och precision, och Fords senaste, bränslesnåla motorer, exempelvis den nya 2,0-liters TDCi-dieseln med 210 hästkrafter och dubbelturbo.

”Barn över hela Europa har vuxit upp med Galaxy. Kunderna uppskattar modellens förmåga att på ett bekvämt och säkert sätt transportera sju personer – och att alltid förvåna med sin makalösa mångsidighet”, säger Roelant de Waard, chef för marknadsföring, försäljning och service på Ford Europa. ”Nya Galaxy förstärker dessa egenskaper med bättre kördynamik, bränsleeffektivitet och förfining, förutom en rad praktiska innovationer.”

Ford valde att presentera nya Galaxy på ett släp i rörelse – med hjälp av ett imponerande trick utfört av illusionisten Darcy Oake[A1] .Se klippet på http://bit.ly/GalaxyIllusion.

Ena ögonblicket ser vi Oake och hans sex assistenter på släpet, som dras av en lastbil på ett flygfälts startbana. Oake döljer sina assistenter bakom en ridå och i nästa ögonblick sitter de inuti en Galaxy, som dyker upp från ingenstans.

Aktuella nyheter

Erbjudanden

Visa senaste erbjudanden från AB Lundins Bil

Aktuella nyheter

Se alla de senaste nyheterna från AB Lundins Bil