Nu kan du bygga Ford Mustang i LEGO

2016-01-12
Nya Ford Mustang har blivit en hit på svenska vägar och kanske blir den snart samma hit i vardagsrummet. LEGO Speed Champions släpper nu nämligen LEGO-modeller av Ford Mustang och pickupen F-150 Raptor. Det är första gången som bilarna kommer finnas tillgängliga i färdiga set.

Precis som Fords fullstora modeller har ”LEGO-Fordarna” utvecklats av Ford i USA, i nära samarbete med det danska LEGO-teamet.

– De flesta av oss har växt upp med att leka med LEGO, så det här är ett drömprojekt för många av oss, inklusive våra ingenjörer, säger Joe Hinrichs, USA-chef på Ford.

Körglädje på racingbanan eller i garaget
Mustang-setet med 185 bitar innehåller förutom bilen även en tidstavla och en förare. Och den som köper F-150-paketet får 664 bitar som tillsammans räcker till pickupen F-150 Raptor med trailer, ett välsorterat garage, ljussignaler för dragracing och en A-Ford hot rod, och givetvis ett arbetslag av Fordtekniker för att säkerställa jobb av toppkvalitet.
– Vi är väldigt spända på att lansera LEGO Speed Champions baserade på de ikoniska Ford-bilarna. Varje LEGO-Ford berättar en historia och har obegränsade lekmöjligheter. Barnen kan själva bli LEGO-minifigurer och kliva in i världens bästa bil, säger Jill Wilfert, vice president licensing & entertainment på The LEGO Group.
Ford Mustang och F-150 Raptor som LEGO-set kommer finnas i butik från mars. Rekommenderat pris för Mustang är 149 kronor och för F-150 Raptor 549 kronor.

Aktuella nyheter

Erbjudanden

Visa senaste erbjudanden från AB Lundins Bil

Aktuella nyheter

Se alla de senaste nyheterna från AB Lundins Bil