Nya Ford Kuga med SYNC 3 och röststyrning på svenska

2016-02-26
Mobile World Congress pågår för fullt i Barcelona och i Fords monter är det framför allt två nyheter som sticker ut – den nya generationen av den populära SUV:en Ford Kuga och infotainmentsystemet SYNC 3. SYNC 3 är 10 gånger snabbare än föregångaren och har för första gången stöd för röststyrning på svenska.

SUV:ar säljer som aldrig förr och väntas 2020 stå för 27 % av den totala bilförsäljningen i Europa. Ford själva väntas passera 200 000 sålda SUV:ar i Europa under 2016. Den senaste uppdateringen i modellprogrammet är därför en ny generation av Ford Kuga, som tillsammans med nya infotainmentsystemet SYNC 3 just nu premiärvisas på Mobile World Congress i Barcelona. 

Snygg design och teknik i framkant
Nya Kuga har fått ny design och gott om ny, avancerad teknik, som Fords parkeringsassistans, aktivt kollisionsskydd och Fords adaptiva frontstrålkastare. Den har också automatisk öppning av bagageluckan och Fords egenutvecklade intelligenta fyrhjulsdrift.

Nytt infotainmentsystem med svenskt språkstöd
Ford Kuga blir också den första modellen att få den tredje generationen av Fords infotainmentsystem SYNC. SYNC 3 har en 8-tums pekskärm med stöd för svepgester och en 10 gånger snabbare processor än i föregångaren. Dessutom kommer nu äntligen stöd för röststyrning på svenska. Föraren behöver därför bara säga ”jag vill ha kaffe” eller ”jag behöver tanka” för att få fram vägvisning till närmsta café eller bensinmack.

– Teknik i bilar ska alltid bidra till att göra körupplevelsen bättre. De här nyheterna är verkligen ett resultat av allt Ford står för, säger Christian Lysholm, marknadschef på Ford Sverige.

Aktuella nyheter

Erbjudanden

Visa senaste erbjudanden från AB Lundins Bil

Aktuella nyheter

Se alla de senaste nyheterna från AB Lundins Bil