Ford enda biltillverkaren bland världens mest etiska företag

2016-04-21
Ethisphere Institute utser varje år världens mest etiska företag, men bara en biltillverkare – Ford. För Ford är det sjunde året i rad på den åtråvärda listan över företag som begär etisk praxis, främjar företagsmedborgarskap och utövar etiskt ledarskap och styrning.

Ford Motor Company är för sjunde året i rad den enda biltillverkaren på ansedda Ethisphere Institutes lista över världens mest etiska företag. Etik har blivit en allt viktigare faktor för konsumenter när de väljer varumärke. I en amerikansk studie tidigare i år sa var tredje konsument att de valde bort företag med dåligt anseende.
– Den här äran hedrar våra medarbetare som hängivet gör rätt saker och rätt val. Etik och företagsmedborgarskap är grunden för vad som driver oss att göra människors liv bättre, säger Bill Ford, styrelseordförande i Ford Motor Company och sonsonson till Henry Ford.

Toppbetyg i alla fem kategorier av etiskt företagande
Ethisphere Institute är världsledande på att definiera och utveckla standarder för etiska affärsmetoder. Institutet bedömer företag utifrån fem kategorier, och de företag som får toppbetyg i alla fem presenteras som världens mest etiska företag. Kategorierna är etik och efterlevnad, företagsmedborgarskap och –ansvar, etikkultur, styrning och ledarskap och renommé. Det rör sig i år om 131 företag från 21 länder.

– Ford förstår att tillit är en hörnsten i allting de gör, och deras hängivenhet inför att vara en aktiv deltagare i ett globalt samhälle förklarar varför de är den enda biltillverkaren Ethisphere utnämnt varje år sedan 2010. Det är ingen liten bedrift, säger Timothy Erblich, vd på Ethisphere.

Uttalat hållbarhetsarbete ger många utmärkelser
Ford har en uttalad vision att ta ansvar för så väl samhälle och miljö som medarbetare. Det senaste året har biltillverkaren fått ta emot en rad utmärkelser för sitt arbete med hållbarhet i alla led i organisationen. Läs mer i faktarutan.

Fakta
  • Omnämnanden om Ford:
  • USA:s bästa arbetsgivare (Forbes, 2015)
  • Jämställdhetsindex 100 % (Human Rights Campaign, 2015)
  • Världens 50 mest innovativa företag (Fast Company, 2016)
  • Best Companies for Work-Life Balance (Forbes)
  • Världens mest attraktiva företag – teknik (Universum, 2015)
  • USAs mest attraktiva arbetsgivare (Universum, 2015)
  • Europas 50 grönaste företag
  • 100 Most InDemand Employers (LinkedIn)
  • Fortune Change the World List

Aktuella nyheter

Erbjudanden

Visa senaste erbjudanden från AB Lundins Bil

Aktuella nyheter

Se alla de senaste nyheterna från AB Lundins Bil