Rekordförsäljning för Ford Focus RS – Årets bil igen

2016-06-26
Focus RS fortsätter att briljera på marknaden och tog nyligen hem den eftertraktade titeln ”Car of the Year 2016” under Vehicle Dynamics International Awards. Teknologin bakom bilens fyrhjulsdrift samt EcoBoost-motorn har bidragit till modellens stora framgång. Hittills har redan 6 200 beställningar lagts i Europa vilket innebär en rekordförsäljning.

Prestigefulla Vehicle Dynamics International Awards (VDI) hölls i Cologne, Tyskland den 6 maj. Ford Focus RS belönades med ”Car of the Year” och beskrivs som sann körglädje där säkerhet och väghållning vävs samman i en oslagbar kombination.

Den årliga galan har satsat på att lyfta fram de bästa idéerna, teknologisk innovation och prestationer inom dynamisk fordonsutveckling. Ford har nu vunnit 6 VDI-priser totalt, vilket är mer än någon annan tillverkare. Focus RS är den första modellen från Ford som vunnit just kategorin ”Car of the Year” i VDI Awards. Modellen blev även ”Car of the Year” i anrika biltidningen Top Gear tidigare i år.

Supermotor inspirerad av rallysporten

Modellen är utvecklad av Fords utvecklingsteam i Europa och USA, och är utrustad med Fords 2,3 liters EcoBoost motor med 345 Hk och sprintar 0-100km/h på 4,7 sek.

– Vi valde att sätta en hög ribba för Focus RS. Idén var att leverera en bil som kan leva upp till rallysportens nivåer med hjälp av den mest dynamiska RS-upplevelsen hittills, säger Tyrone Johnson, fordonsteknisk chef på Ford.

Kunderna väljer Focus RS

Sedan försäljningen startade har 6 200 exemplar beställts i Europa, vilket är mer än dubbelt så mycket som Ford räknade med. Den klart populäraste färgen är Nitrous Blue. Över hälften av alla kunder beställt sitt exemplar i den krispigt blåa tonen.

Även i Sverige är intresset för Focus RS stort och vanligtvis överträffar man alltid den allokering av bilar som försäljningsavdelningarna blivit tilldelade.

Aktuella nyheter

Erbjudanden

Visa senaste erbjudanden från AB Lundins Bil

Aktuella nyheter

Se alla de senaste nyheterna från AB Lundins Bil