Möt förarna bakom SUV-boomen - millennials, "Quintastics" och småbarnsmammor

2016-06-26
En ny undersökning från Ford visar att millennials, aktiva ”femtio-plussare”, så kallade ”Quintastics” och den moderna småbarnsmamman, älskar att köra SUV:ar. SUV:arnas del av den totala bilförsäljningen i Europa har ökat från 6 till 23 % de senaste tio åren och väntas vara hela 27 % 2020. SUV:en har med tiden visat att den trots sin storlek kan vara både bränslesnål, miljövänlig och stå för ett hållbarhetstänk.

Det är lanseringsmånad för Fords nya SUV Edge i München nu under maj. I samband med detta släppte Ford igår en undersökning med syftet öka förståelsen kring den rådande SUV-boomen, baserat på svar från 5 000 européer. I rapporten konstateras bland annat att SUV:en har vuxit från en mindre nisch till att tillhöra en av de mest betydande biltrenderna det senaste årtiondet. Sedan 2005 har antalet sålda SUV:ar mer än tredubblats, mycket tack vare de vitt skilda köparsegmenten.

SUV:en lockar olika typer av köpare

Modellen som en gång förknippades med friluftsmänniskor och skidåkare; ses idag som ett hett val för millennials (17-34- åringar), ett perfekt hjälpmedel för att stödja ”femtio-plussarnas” ofta allt mer aktiva livsstil, och som en optimal familjebil för småbarnsmammor.

– SUV:en fungerar för alla typer av människor, just för att den erbjuder allt i ett, precis som en smartphone. En SUV kan hjälpa dig med vardagliga bestyr som att skjutsa barnen till skolan, såväl som den lätt transporterar hela familjen med god komfort till semesterorten, menar Roelant de Waard, marknadschef på Ford Europa.

En modell som uppfyller många behov

För millennials infriar SUV:en en känsla av att besitta en viss makt, man känner sig sexigare och syns i en bil man är stolt över. ”Quintastics” gillar att man sitter högt i en SUV, att du kan röra dig lika bra i stan som på landet och den stödjer en aktiv livsstil.

Den moderna småbarnsmamman upplever att SUV:en transporterar familjen från A till B på ett säkert sätt, hon kan lita på bilen trots väglag. Hon anser också att SUV:en uppfyller hennes behov av att köra en snygg och väldesignad bil.

Aktuella nyheter

Erbjudanden

Visa senaste erbjudanden från AB Lundins Bil

Aktuella nyheter

Se alla de senaste nyheterna från AB Lundins Bil