Ford investerar 1,5 miljarder i IT-bolag med visionen att bli världsledande på mobilitet

2016-06-26
Det redan etablerade samarbetet mellan Ford och San Francisco-baserade mjukvaruföretaget Pivotal utökas nu då Ford går in och investerar 1,5 miljarder kronor i företaget. Investeringen ingår i Fords satsning att bli ledande i såväl bilindustrin som inom mobilitetsområdet. Investeringen innebär en satsning på mjukvaruutveckling, analytiska verktyg och en molntjänst för Fords produktutveckling och IT-avdelningar.

Den 5 maj presenterade Fords huvudkontor i Dearborn, Michigan att företaget går in med 1,5 miljarder i den redan existerande samarbetspartnern Pivotal. Med denna investering hoppas Ford kunna utveckla sina modellers mjukvarukapaciet i ett snabbare tempo och därmed möta kundernas behov.

– I vår satsning att nu expandera och investera i mobilitetsområdet ökar kraven på att kunna leverera den senaste tekniken inom mjukvaruområdet. Vår investering i Pivotal kommer stärka vår förmåga att leverera dessa kundupplevelser i ”Silicon Valley-speed”. Detta inkluderar att ständigt utveckla FordPass, vår plattform för digitala, fysiska och personliga mobilitetsupplevelser, säger Mark Fields, VD på Ford.

Att utveckla en relation

Ford började samarbeta med Pivotal i samband med framtagningen av FordPass som lanserades i USA förra månaden. Plattformen väntas komma till Europa senare i år. Konceptet kommer bland annat erbjuda kunderna en smartphone-app och mobilitetslösningar för parkering och bilpooler. Tillsammans vill de två företagen erbjuda FordPass-kunder en helt ny kundupplevelse.

Mjukvaruutveckling allt viktigare


Mjukvarans roll inom bilindustrin växter ständigt, vilket demonstreras av Fords bilmodell F-150 vars mjukvara innehåller mer än 150 miljonerkodsträngar, jämfört med en traditionell smartphones 12 miljoner strängar. Ford satsar mycket på att kunna leverera smidiga hands-free lösningar via smartphones och Fords SYNC 3-system, vilket möjliggör allt från interaktion med Apples ”Siri” till att svara på sms och styra spellistor på Spotify.

Aktuella nyheter

Erbjudanden

Visa senaste erbjudanden från AB Lundins Bil

Aktuella nyheter

Se alla de senaste nyheterna från AB Lundins Bil