Kelley Blue Book placerar Ford Fiesta på topp tio listan över coola bilar under 150 000 kronor

2016-06-26
För sjätte gången sätter Kelley Blue Book (KBB) Ford Fiesta på listan ”Topp tio coolaste nya bilmodellerna under 150 000 kronor”. Den unikt designade Ford Fiestan visar att man kan köpa en väldesignad bil till ett rimligt pris. Modellen som erbjuder föraren en rolig, dynamiskt körupplevelse är en av Amerikas populäraste småbilar.

Fords väldesignade småbil Ford Fiesta har för sjätte gången tagit en placering på Kelley Blue Books åtråvärda lista över de coolaste nya bilarna 2016. För att hamna på listan måste bilen besitta egenskaperna ”kul att köra” och ”kul att äga”. Modellen ska dessutom gå att köpa för 150 000 kronor eller mindre.

– Att en bil upplevs som cool är en mycket viktig faktor för många. Vår årliga lista över de coolaste nya bilarna är en av Kelley Blue Books äldsta listor som hängt med i åratal. Om man jämför med hur det såg ut för bara tio år sedan är det fantastiskt att se vilka tekniska finesser som ingår i dagens prisvärda bilar, säger Jack Nerad på Kelley Blue Book.

Fiestan finns tillgänglig som halvkombi eller sedan. Man kan välja mellan flera olika motorer, däribland Fords kraftfulla 1,0 liters EcoBoost-motor eller den sportiga 1,6 liters EcoBoost-motorn till Fiesta ST. Fords senaste kommunikationssystem SYNC3 är standard för modellen, vilket förser föraren med utvecklade tekniska lösningar som röstigenkänning, musikstreaming och SYNC AppLink™, en möjlighet att kontrollera vissa mobilappar under körning. SYNC3 kommer till Sverige i höst.

Kelley Blue Book

Kelley Blue Book bildades 1926 och är ett av motorvärldens mest erkända utvärderings- och informationsföretag. Via KBB.com förser företaget omvärlden med veckovisa rapporter, bland annat genom välkända ”Blue book® Trade-In Values and Fair Purchase Price”. Denna bok rapporterar vad andra betalar för nya och begagnade bilar under just den veckan. Företaget erbjuder även kostnadsberäkning och värdering av fordon till återförsäljare, biltillverkare, finans- och försäkringsbolag.

Aktuella nyheter

Erbjudanden

Visa senaste erbjudanden från AB Lundins Bil

Aktuella nyheter

Se alla de senaste nyheterna från AB Lundins Bil