Stort värde i ett litet paket – Nya Ford KA+

2016-06-26
Ford lanserar nu helt nya KA+, en 5-dörrars hatchback med stor kupé, bränslesnål motor och en rejäl portion körglädje. Modellen rymmer fem passagerare som kan sitta bekvämt med det väl tilltagna ben- och huvudutrymmet. Den nya 1.2 liters Duratec bensinmotorn släpper endast ut 114g/km CO2. och drar 0,5 liter per mil.

Idag är det Europa-lansering för nya småbilen KA+, ett idealiskt alternativ om man söker en snygg, välutrustad kvalitetsbil. Modellen är fyra meter och rymmer fem personer. Bilen kommer till Sverige i höst.

– Ford har en lång historia när det kommer till att erbjuda småbilar som är såväl praktiska och ekonomiska som roliga att köra. KA+ följer den traditionen och våra ingenjörer har lagt ner mycket tid på att leverera en kompakt bil med en komfortabel interiör och rymligt ben- och huvudutrymme, säger Jim Farley på Ford Europa.

Generöst med utrymme, bekvämlighet och körglädje

KA+ är något kortare än Ford Fiesta, men 29 millimeter högre. Modellen erbjuder ett bagageutrymme som slukar hela 270 liter, nog för att få rum med två stora resväskor. Bilen har utvecklats för att kunna leverera dynamiska köregenskaper som matchar europeiska kunders krav. Detta innebär bland annat ett utvecklat styrsystem och en förbättrad fjädring och stötdämpning.

Standardutrustning med två alternativ

Vid beställning av nya KA+ får kunden ett val mellan två olika utrustningspaket, beroende på om du beställer en 70Hk modell eller 85Hk modell. I alla KA+ modeller ingår elektriska fönsterhissar och ytterbackspeglar, fjärrstyrt centrallås, säkerhetssystem med sex airbags, farthållare och Ford Easy Fuel. För 85Hk modellen ingår manuel luftkonditionering, Ford SYNC (röststyrt kommunikations-och underhållningssystem) och Ford MyKey. Vid köp av 85Hk modellen kan du dessutom välja att lägga till elektronisk klimatanläggning, läderratt med inbyggd farthållare, stolsvärme i främre säten, DAB ljudsystem, parkeringssensorer bak, fönsterhissar bak med mera.


Ford tänker utanför boxen och avslöjar KA+ i ”unboxing”-video

”Unboxing” är ett relativt nytt fenomen där man packar upp och avslöjar nya produktlanseringar medan kameran rullar. När Ford nu lanserar KA+ deltar bilen i en unboxing-video på YouTube med kända namn som Joanna Page från BBC komediserie ”Gavin & Stacey”.
 

Aktuella nyheter

Erbjudanden

Visa senaste erbjudanden från AB Lundins Bil

Aktuella nyheter

Se alla de senaste nyheterna från AB Lundins Bil