Datorspelare sätter världsrekord med Ford GT i Forza Motorsport 6

2016-08-18
Fem spelare körde Ford GT i spelet Forza Motorsport 6 i 48 timmar, 29 minuter och 21 sekunder och satte därmed världsrekord i längsta racingspelsmaraton. Guinness rekordbok presenteradetiteln i Microsofts monter på Europas största interaktiva spelmässa Gamescom i tyska Köln.

Datorspelarna Cara Scott, Hélène Cressot, Johannes Knapp, Andrea Lorenzo Facchinetti och Jesús Sicilia Sánchez tävlade genom en simulerad version av Le Sarthe-banan, samma bana som används vid Le Mans 24 timmar, där Ford vann en historisk seger tidigare i år. De fem körde hela 41 004 kilometer och 3015 varv. Energin hämtade de från mikropauser, energibars och pizza.

– De har gjort ett fantastiskt jobb. Precis som när vi kör vid riktiga Le Mans så kräver denna typ av prestation en extrem koncentrationsförmåga, detaljorientering och viktigast av allt – uthållighet. De körde under dubbelt så lång tid som oss, och då krävs en otrolig uthållighetsförmåga, säger Ford Chip Ganassi Racing-föraren Stefan Mücke som tävlar i FIA World Endurance Championship med just Ford GT. Mücke var också den som startade det virtuella racet.

Samarbete mellan Ford och Microsoft
Fords ingenjörer arbetar tätt tillsammans med Microsofts Turn 10 Studios för att säkerställa att den virtuella körningen i Forza Motorsport 6 är så realistisk som möjligt – från utseende och känsla för varje bil till distinkta motorljud och körstilar. Ford GT ligger topp fem över de mest körda bilarna i spelet och har sammanlagt kört över 71 miljoner kilometer – ett mått som kan jämföras med avståndet mellan Jorden och Merkurius.

Ford Chip Ganassi Racing team använder spelet
Det här är dock inte första gången gamingvärlden kommit i kontakt med Ford Chip Ganassi Racing team. Ford Performance har tidigare använt sig av vissa delar från spelet för att hjälpa förarna förbereda sig inför Le Mans 24 timmar. En racingsimulator placerad vid Fords Technical Support Center i North Carolina underlättade förarnas förberedelser inför loppet 2016 genom möjligheten att föra kartanteckningar och träna på banan i förväg inför tävlingen.

Ford och Microsoft har nu alltså kombinerat sina krafter och skapat Forza Racing Championship, den största Forza-tävlingen i historien. Tävlingen är öppen för gamers såväl som amatörer och håller på till och med den 4 september. Den som vinner titeln som världens bästa Forzaspelare kommer få med sig det ultimata priset hem – en splitterny 2017 Ford Focus RS.

Aktuella nyheter

Erbjudanden

Visa senaste erbjudanden från AB Lundins Bil

Aktuella nyheter

Se alla de senaste nyheterna från AB Lundins Bil