Ford erbjuder gratis mjukvara för utveckling av appar till fordon

2016-09-01
Ford lanserar nu en mjukvara för apputvecklare. Tanken är att programmet ska göra det lättare och mer kostnadseffektivt att utveckla appar för fordon som är kopplade till SYNC 3 – den senaste versionen av Fords underhållnings- och kommunikationssystem.

Idag finns Fords underhållnings- och kommunikationssystem SYNC® i över 15 miljoner fordon världen över – en siffra som väntas stiga till 43 miljoner fordon år 2020. I Sverige lanserades Sync 3 med bilar som producerats under sommaren 2016, och ersätter därmed den tidigare versionen Sync 2.

Ford vill underlätta arbetet för apputvecklare och erbjuder därför en gratis mjukvara för att förenkla framtagningen av appar för fordon som är kopplade till Ford SYNC 3. Mjukvaran SYNC 3 AppLink Emulator kan laddas hem från Fords webbsida för utvecklare. Verktyget gör det möjligt för utvecklare att testa hur deras app ser ut och fungerar inom SYNC 3-systemets gränssnitt, utan att ha tillgång till ett verkligt fordon.

– SYNC 3 AppLink Emulator underlättar verkligen arbetet för apputvecklare. Vi hoppas att det här verktyget kommer möjliggöra tillverkning av nya, spännande, bilanpassade appar runt om i världen, säger Dave Hatton på Ford.

Möjlighet att testköra app utan fordon
Mjukvaran gör det möjligt för en smartphone att koppla upp sig till utvecklarens dator, precis som när en telefon kopplas till Ford SYNC 3 i ett fordon. Utvecklaren kan därmed se hur de nya funktionerna skulle se ut på en pekskärm i ett verkligt fordon. Verktyget gör det också möjligt för utvecklaren att sätta upp vissa premisser, som hastighet, plats, temperatur och sträcka – för att se hur appen interagerar. Detta gör det enklare för utvecklare att tillverka appar med en personlig upplevelse.

Program för hela utvecklingscykeln
Under 2013 lanserades ”the Ford Developer Program”. Programmet bjuder in utvecklare från världen över till att skapa innovativa lösningar tillsammans med Ford i vad företaget kallar för fordonsindustrins första ”end-to-end”-ekosystem för utvecklare.

Aktuella nyheter

Erbjudanden

Visa senaste erbjudanden från AB Lundins Bil

Aktuella nyheter

Se alla de senaste nyheterna från AB Lundins Bil