Ford lanserar slittålig transportbilnyckel som matchar hantverkares vardag

2016-09-06
Fords nya transportbilnyckel är utvecklad att klara av hantverkares vardag med alla dess påfrestningar. Nyckeln ska fungera trots att den tappas mot hårda underlag, exponeras för extrema temperaturer eller hamnar under vatten.

Nu lanserar Ford en supernyckel som ska klara av hantverkares tuffa vardag. Nyckeln är standard vid köp av nya Ford Transit och Transit Custom vans.

Livstiden är ofta kort på elektroniska hjälpmedel. Krossade skärmar och långsam mjukvara tillsammans med längtan efter den senaste modellen bidrar till stor konsumtion av smartphones och datorer. Fords nya nyckel är dock något utöver det vanliga. De rigorösa testerna som den nya nyckeln klarat innefattar bland annat 30 minuter under vatten, bli tappad 50 gånger mot ett betonggolv samt bli utsatt för temperaturer från 60 grader till minus 20 grader.

– Våra kunder vill ha en nyckel som klarar av de tuffa förhållanden som råder på exempelvis en byggarbetsplats. I motsatts till en mobiltelefon som ofta sviker dig, får Transit-förare en trogen attiralj, lika tålig som deras fordon, säger Jonathan Allan på Ford.

Uppladdningsbar direkt via tändningslåset
Utåt sett ser Fords nya nyckel ut som de flesta andra, med en låsningspanel och en utvikningsbar metallnyckel. Men under ytan gömmer sig flera finesser. Nyckeln är ihopsatt av två sammansvetsade halvor, vilket gör den helt vattentät. Dess insida är noga utformad för att stå emot de påfrestningar som kan tänkas uppstå. Batteriet laddas så fort nyckeln sätts in i tändningslåset, för att säkerställa att den aldrig laddas ur.

Framtagen med hjälp av Ford Transit-kunder
Den nya supernyckeln levereras med Transit och Transit Custom som nu finns att köpa i Sverige. Den stötsäkra supernyckeln är resultatet av ett tio år långt samarbete med Transit-kunder som kommit med feedback och idéer. Utöver den nya nyckeln innehåller Transit-modellerna Fords nya 2,0-liters EcoBlue-dieselmotor som drar 13 procent mindre än dess föregångare och med en ökad prestanda.

Aktuella nyheter

Erbjudanden

Visa senaste erbjudanden från AB Lundins Bil

Aktuella nyheter

Se alla de senaste nyheterna från AB Lundins Bil