Ford Sport Courier – från transportbil till fullblodsracer

2016-09-15
Under Teknikens Världs Trackday på Mantorp Park den 18 september kommer System Edström Racing delta med sin unika Ford Sport Courier – en Ford Transit Courier omgjord till racingbil.

I helgen är det dags för Trackday på Mantorp Park i samarbete med Teknikens Värld. Under eventet får anmälda deltagare köra sina egna bilar på bana. System Edström Racing är några av de anmälda, och kommer köra med sin unika Ford Sport Courier.

Unikt racingprojekt med transportbil från Ford
Courier-projektet startades av Ulf Neumann från bilinredningsföretaget System Edström. Tanken var att göra något nytt som ingen tidigare gett sig på.

– Vårt Courier-projekt kom till då vi ville göra något annorlunda. Vi har länge sponsrat bland annat Greg Hancock, flerfaldig världsmästare i speedway, så motorsport är något som ligger varmt om hjärtat. Vi tänkte att vad är roligare än att kolla på proffsen som kör? Jo, att köra själv. Därav kläcktes idén med våra racingbilar, säger Ulf Neumann. Vi valde just Ford Courier-modellen då det är en liten och kompakt bil, samt att den ser jäkligt frän ut.

Trimmad EcoBoost-motor
Den unika transportbilen har försetts med en rad olika racingdetaljer, men även en del riktiga specialdelar då detta inte är en bil som racingkonverteras i vanliga fall.

– Avgassystemet från Ferrita är specialgjort, likaså buren som sitter inne i bilen. Invändigt har vi rivit ut allt som fanns i skåpet och satt in racingstolar med 4-punktsbäte. Chassimässigt så har vi sänkt bilen och satt på större fälgar och R-däck. Motormässigt så har vi trimmat den lilla 1,0-liters EcoBoost-motorn till 146 Hk, säger Jakob Månsson, marknadsansvarig på System Edström.

System Edström gör en rad olika event med två exemplar av den unika transportbilen, däribland bankörning tillsammans med kunder. Vid byggandet av två nya versioner kommer en auktion hållas för en av originalbilarna, varav tio procent av budet går till Barncancerfonden.

Aktuella nyheter

Erbjudanden

Visa senaste erbjudanden från AB Lundins Bil

Aktuella nyheter

Se alla de senaste nyheterna från AB Lundins Bil