Fords aktiva inbromsning med fotgängaravkänning.

2016-09-20
Nu lanserar Ford aktiv inbromsning med fotgängaravkänning för Ford Transit och Transit Custom. Funktionerna innebär att fordonet kan upptäcka fotgängare och bromsa automatiskt, om föraren inte hinner reagera.

Fords aktiva inbromsnings-teknologi med fotgängaravkänning finns nu tillgänglig för Ford Transit och Ford Transit Custom transportbilar. Teknologin hjälper fordon att upptäcka personer, som därefter kan bromsa automatiskt om föraren inte reagerar på de varningssignaler fordonet sänder ut.

Underlättar för yrkesförare
Fotgängaravkänning utvecklades först för personbilar. Tjänsten hämtar information från en radar, placerad vid fordonets stötfångare, men även från en kamera fastmonterad vid vindrutan. En databas med olika former av fotgängare gör det sedan möjligt för systemet att urskilja personer från exempelvis träd och trafikskyltar. Tillsammans med den aktiva inbromsnings-teknologin kan fordonet även stanna automatiskt med varningen.

Den avancerade teknologin kan till och med förutse när fotgängare förväntas att gå från trottoaren ut på gatan. Det här är första gången denna funktion blir tillgänglig för kommersiella fordon av större modell, som Ford Transit.

– Avancerad teknologi så som Fords aktiva inbromsningssystem var något många trodde hörde till framtiden för några år sedan. Men nu finns den här och hjälper förare att reagera snabbt mot oförutsedda tillfällen, så som distraherade fotgängare med fokus på sina smartphones. Det här är en stor hjälp, inte minst för budförare och andra yrkesförare – det underlättar deras vardag och hjälper till att förhindra olyckor, säger Luke Bosdet på the Automobile Association – en organisation med rötter i Storbritannien som bland annat arbetar för förares säkerhet.

Nu tillgängliga på den europeiska marknaden
Nya Ford Transit och Transit Custom finns nu tillgängliga för försäljning i Europa. Modellerna innehåller förutom den avancerade bromsteknologin, Fords helt nya 2.0-liters EcoBlue-dieselmotor, med en reducerad bränsleförbrukning på upp till 13 %. De nya modellerna innehåller även fler avancerade teknologiska lösningar, som adaptiv farthållare, trafikskyltsigenkänning och vindstabilisering.

Aktuella nyheter

Erbjudanden

Visa senaste erbjudanden från AB Lundins Bil

Aktuella nyheter

Se alla de senaste nyheterna från AB Lundins Bil