Fords transportbilar nummer ett i Europa

2016-10-19
2016 ser ut att bli ett nytt rekordår för Fords transportbilar som behåller sin marknadsledande position i Europa. Försäljningen ökade 18,6 % med 247 081 sålda fordon mätt efter tredje kvartalet. I Sverige ligger Fords transportbilar på en andraplats, med en marknadsandel på hela 21,6 %.

Fords transportbilar fortsätter sälja bra och har efter de första tre kvartalen en marknadsledande position över samtliga tjugo europeiska marknader med 247 081 sålda fordon – en försäljningsökning på 18,6 % jämfört med tidigare år. Under september fortsatte siffrorna uppåt till 23,6 % med 39 425 sålda fordon för månaden.

Fords transportbilar i topp på svenska marknaden
På den svenska marknaden placerar sig Fords transportbilar på en andraplats med en marknadsandel på 21,6 % mätt i september, strax efter Volkswagen med 26,5 % . Ford Transit Connect är den modell som ökar mest utifrån såväl ordertecknade enheter (ökning med 49,6 % jämfört med förgående år), som registreringar (ökning med 36.4 % jämfört med förgående år).

– Våra transportbilar fortsätter leverera det marknaden söker. Utifrån nya teknologiska lösningar, säkerhetsaspekter och prestanda har vi en god chans att behålla vår position i Europa som marknadsledande inom transportbilssegmentet, säger Erik Lindham, informationschef på Ford Sverige.

Ford Ranger är Europas populäraste pickup
Fords pickup Ranger har haft sitt bästa år sedan lanseringen av modellen. Ranger är därmed den mest sålda pickupen i Europa, med 27 852 sålda exemplar och en marknadsdel på 2,6 % inom segmentet. För den svenska marknaden kan en stark orderingång konstateras, med en ökning på 40 % jämfört med föregående år.

Fords totala försäljning går upp
Fords totala försäljning har gått upp 6,7 %, räknat efter årets tredje kvartal sett utifrån företagets tjugo europeiska marknader. Under september månad såldes 145 900 fordon – 4,1 % upp jämfört med samma period föregående år.

Ny motor till Transit och Transit Custom
En ny Euro 6 motor finns nu tillgänglig i Sverige för Ford Transit och Transit Custom. Den nya motorn kallad Panther har ett ökat vridmoment, längre serviceintervall och är mer bränslesnål än dess föregångare. Summerat innebär detta en förbättrad ägandekostnad för kunden. Under slutet av året kommer Ford även kunna erbjuda en automat växellåda till den nya motorn.

Aktuella nyheter

Erbjudanden

Visa senaste erbjudanden från AB Lundins Bil

Aktuella nyheter

Se alla de senaste nyheterna från AB Lundins Bil