Hot hatches lockar inte bara unga män

2016-11-15
Den stereotypiska köparen av hot hatches – sportiga prestandabilar av den mindre modellen – behöver inte längre vara en ung, fartglad man. Mellan 2010 och 2015 har kvinnliga köpare av Fords hot hatches ökat med 8 procent, och snittåldern som tidigare låg runt 30 år har också förändrats och ligger nu runt 40 år.

Sportiga prestandabilar av den mindre modellen, så kallade hot hatches, har börjat locka en allt mer diversifierad skara köpare. Tidigare var den stereotypiska hot hatch-köparen en ung och fartglad man, men den bilden håller nu på att förändras. Allt fler köpare lockas av de smidiga, mindre prestandamodellerna som passar för många olika ändamål.

Som en schweizisk armékniv
Allt fler köpare lockas av hot hatches då de möjliggör en smidigare vardag. Fords modeller Focus RS, Focus ST och Fiesta ST erbjuder alla en god prestanda, avancerade teknologier som Ford olika SYNC-system, och gott om utrymme för vardagsärenden.

– Det handlar om hur den moderna människan och bilköparen mer och mer söker produkter som kan hjälpa dem i en varierande vardag – jag kallar livsstilen för ”The Swiss Army Life”. Allt fler människor väljer att investera i produkter som kan användas för många olika områden, men även under en längre tid. Hot hachen är ett utmärkt exempel på en produkt som fyller dessa behov, säger Sheryl Connelly, global framtids- och trendanalytiker på Ford.

Ford Fiesta ST
Ford Fiesta ST innehåller Fords 1,6-liters EcoBoost-bensinmotor på 182 hästkrafter och ett vridmoment på 240 Newtonmeter, vilket möjliggör 0-100 kilometer per timme på 6,9 sekunder. Motorn har en bränsleförbrukning på 6,1 liter per 100 kilometer och ett koldioxidutsläpp på 141 gram per kilometer.

– Ford har sålt mer än 38 000 Fiesta ST i Europa sedan modellen introducerades under 2013. Det är en populär modell och många Fiesta-förare har frågat efter en femdörrarsversion. Med vår nya Fiesta ST får våra kunder en femdörrars hatchback med fantastiska köregenskaper till ett överkomligt pris. Med det relativt låga priset möjliggör vi köp för fler kunder, som kan njuta av bilens prestanda, säger Roelant de Waard på Ford

Aktuella nyheter

Erbjudanden

Visa senaste erbjudanden från AB Lundins Bil

Aktuella nyheter

Se alla de senaste nyheterna från AB Lundins Bil