Provkör ikoniska Ford GT40 och moderna Ford GT vid Le mans – i LEGO

2016-11-29
Ford och LEGO förevigar segrarna i Le Mans 24-timmarslopp med hjälp av en ny LEGO-byggsats. Ikoniska Ford GT40 från 1966 och moderna Ford GT från 2016 släpps nu i miniatyrformat, tillsammans med figurer, racingflagga och prispodium a lá Le Mans. Byggsatsen ska börja säljas i mars nästa år.

Ikoniska Ford GT40 vann Le Mans 24-timmarslopp 1966 och moderna Ford GT gjorde om bragden 2016. De båda bilmodellerna och tillbehör från det berömda Le Mans-loppet kommer nu till liv med hjälp av LEGO-bitar genom ett samarbete mellan Ford och LEGO.

– Många personer i vårt team har växt upp med Fords legendariska lopp och segrar vid Le Mans, exempelvis sensationen 1966. Därför var det extra roligt för oss att designa dessa bilar som LEGO. De här byggsatserna berättar om vår Le Mans-historia på ett perfekt vis, och kan förhoppningsvis inspirera framtida förare, ingenjörer och designers, säger Dave Pericak på Ford Performance.

– Det här var helt klart ett drömprojekt – med mycket press. Ford GT40 är en av världens mest ikoniska racingbilar, för att inte tala om den moderna GT:n. LEGO-satsen är designad för barn så väl som för vuxna, och vi vet att autenticiteten är avgörande då bilarna kommer granskas noga av alla entusiaster, säger LEGO designern Craig Callum.

För beställning i mars 2017
LEGO-byggsatserna med 2016 års Ford GT och 1966 års Ford GT40 kommer finnas tillgängliga att beställa på LEGO.com/shop i mars 2017. Byggsatserna kommer kosta cirka 350 kronor styck. Sedan tidigare finns Ford Mustang, Ford F 150 Raptor och en A-Ford Hot Rod som att köpa som LEGO-byggsatser.

Aktuella nyheter

Erbjudanden

Visa senaste erbjudanden från AB Lundins Bil

Aktuella nyheter

Se alla de senaste nyheterna från AB Lundins Bil