Ford-robot blev DJ när nya Fiesta presenterades

2016-12-13
Vid Fords Go Further-event i tyska Köln förra veckan var det en Ford-robot som stod för underhållningen. Robot-DJ:n ”YuMi” spelade, tillsammans med erkända DJ Yoda, upp plattor vid en mäktig presentation av nya Ford Fiesta.

När nya Ford Fiesta lanserades förra veckan var det en Ford-robot som underhöll publiken. ”YuMi”, som roboten kallas, är speciellt framtagen för att jobba tätt med människor. Tillsammans med välkända DJ Yoda spelade de båda upp plattor för att fira nya Ford Fiesta och bilens 40 år långa framgångssaga.

Människor och robotar jobbar hand i hand
Ford är en av de första biltillverkarna som satsar på ett nära samarbete mellan människor och robotar vid tillverkningsfabrikernas monteringsband. Robotarna använder högteknologiska sensorer som direkt känner av om händer och fingrar är i vägen under monteringsprocessen – allt för en ökad säkerhet.

Robotar används vid produktion av Ford Fiesta

Fords robotar, även kallade co-bots, används i första hand för att hjälpa Fords montörer att fästa stötdämpare i Fiesta-modellerna – en uppgift som kräver precision, styrka och fingerfärdighet. Tillsammans med robotarna kan montörerna leverera ett perfekt resultat gång efter gång.Aktuella nyheter

Erbjudanden

Visa senaste erbjudanden från AB Lundins Bil

Aktuella nyheter

Se alla de senaste nyheterna från AB Lundins Bil