Ford Focus RS är Car of the Year 2017

2016-12-15
Fords prestandabil Focus RS har blivit utnämnd till "Car of the Year 2017" av den amerikanska bilsajten AutoGuide.com. Juryn motiverar utmärkelsen med att Ford Focus RS är en av få bilar som väcker en enorm hype och sedan ändå klarar av att leverera över de vildaste av förväntningar.

Ford Focus RS kom i en ny, uppdaterad version i år och mottagandet har varit enormt från både förare och motorjournalister. Med sina 350 hk, topphastigheten på 266 km/h och sprint 0–100 km/h på 4,7 sekunder är det lätt att förstå körglädjen bakom ratten, och det nya drift-körläget har uppskattats av de som haft möjlighet att köra bilen på bana.

Nu har alltså även amerikanska AutoGuide.com utnämnt bilen till "Car of the Year 2017".

– Det är en ära att få utmärkelsen Car of the Year från AutoGuide.com. Framgångarna för Focus RS under 2016 är ett erkännande för hela Ford-teamet, som lagt ner all sin energi på att skapa en så speciell bil, som överallt fångar körentusiasters hjärtan, säger Jamal Hameedi, chefsingenjör på Ford Performance.

Utmärkelsen Car of the Year har föregåtts av mer än fem dagars tuffa jämförelsetester mellan olika bilmodeller. Vinnaren offentliggjordes på tisdagskvällen, svensk tid.

Aktuella nyheter

Erbjudanden

Visa senaste erbjudanden från AB Lundins Bil

Aktuella nyheter

Se alla de senaste nyheterna från AB Lundins Bil