Ford F-150, Mustang och Transit kommer som elhybrider

2017-01-04
Ford satsar stort på elfordon och ska lansera 13 nya elektrifierade modeller inom fem år. Företaget avslöjar idag fem av modellerna, där Ford F-150, Mustang och Transit ingår. Fordonstillverkaren investerar 700 miljoner dollar som ska möjliggöra produktion av elektriska och självkörande fordon vid företagets anläggning i Michigan, USA.

Ford planerar att ha lanserat 13 nya elektriska fordonsmodeller inom fem år. Biltillverkaren avslöjade idag fem av de 13 modellerna, samt en investering på 700 miljoner dollar, som ger 700 nya jobb, till företagets anläggning i Michigan i USA. Fabriken kommer utvecklats för att kunna producera högteknologiska elektriska och självkörande bilar, samt ikoniska Ford Mustang och Lincoln Continental.

En del av storsatsning på elbilar
Satsningen på de nya modellerna är en del av Fords satsning på elfordon som presenterades för ett år sedan, samt företagets omställning till att vara både ett fordons- och mobilitetsföretag. Ford vill vara längst fram gällande elfordon och självkörande bilar, och därmed också erbjuda optimala mobilitetslösningar. Företaget är även angelägna om att det ska vara enkelt och smidigt att äga de nya fordonsmodellerna.

– Innovativa tjänster i samband med lanseringen är precis lika viktiga som de elektriska fordonen i sig. Vi investerar i lösningar för att hjälpa privatkunder såväl som transportbilsjättar för att så smidigt som möjligt kunna integrera dessa nya fordon och teknologier i deras liv, säger Hau Thai-Tang på Ford.

De fem nya elfordonen

  • En ny, helt elektrisk, mindre SUV lanseras 2020, med räckvidd på minst 48 mil. Lanseras i Nordamerika, Europa och Asien. 
  • En helt självkörande bil i kommersiell tillverkning, designad för samåkning. Hybriden lanseras under 2021 i Nordamerika. 
  • Transit Custom som plug-in hybrid kommer att lanseras 2019 på den europeiska marknaden.
  • En hybridversion av den populära bästsäljande pickupen F-150 lanseras 2020 för den nordamerikanska marknaden samt Mellanöstern. 
  • En hybridversion av ikoniska Ford Mustang, som kommer erbjudas med en V8-motor. Lanseras 2020 och kommer till att börja med säljas i Nordamerika.

Aktuella nyheter

Erbjudanden

Visa senaste erbjudanden från AB Lundins Bil

Aktuella nyheter

Se alla de senaste nyheterna från AB Lundins Bil