Ökat intresse för SUV:ar bidrar till Ford Europas försäljningsökning på 5 procent för 2016

2017-01-27
Under 2016 sålde Ford nära 1,4 miljoner fordon på sina 20 europeiska marknader, och ökade därmed sin försäljning med fem procent jämfört med fjolåret. De positiva siffrorna går bland annat att härleda till ett ökat intresse för Fords SUV:ar, och företagets starka position på transportbilsmarknaden. Även på den svenska marknaden ökade Ford sina marknadsandelar jämfört med föregående år.

Ford har under 2016 sålt nära 1,4 miljoner fordon på sina 20 europeiska marknader, vilket innebär en försäljningsökning på 5 % jämfört med 2015. Framgångarna går att koppla till ett växande intresse för företagets SUV:ar, som Ford Edge och Kuga. Ford står dessutom kvar som nummer ett på den europeiska transportbilsmarknaden.

– Vi är stolta över vårt resultat under 2016 och över alla våra nya produktlanseringar. Företagets framgångar kan bland annat kopplas till det tilltagande intresset för våra SUV:ar, en marknad som växter sig allt starkare. Tittar vi mot 2017 så finns många spännande nyheter att vänta sig, bland annat nästa generations Ford Fiesta och fortsatt utveckling av elfordon, som Transit Custom som Plug-In-Hybrid, säger Jim Farley, Europachef på Ford.

Stor efterfrågan på fullutrustade SUV:ar
Efterfrågan ökar på SUV-modeller med mer utrustning och exklusiva material. I Europa sålde Ford hela 185,800 exemplar under 2016, vilket innebär en försäljningsökning på 31 procent jämfört med föregående år.

Fords transportbilsförsäljning fortsätter i positiv riktning
Sverige var starkt bidragande när Ford under 2016 befäste sin förstaplats på transportbilsmarknaden i Europa. I Sverige har försäljningen ökat hela 23,2 %, under 2016, vilket slår den samlade ökningen i Europa på 17,2 % och den svenska på 17,1%. Med över en och en halv miljon sålda transportbilar under 2016 är Ford fortsatt Europas mest populära transportbil.

Den totala marknadsandelen för Sverige ökade till 5,1 procent från 5 procent under 2016, och på det svenska huvudkontoret tror man att den ökande trenden kommer att hålla i sig under 2017:

– Det känns riktigt bra att vi kunde påvisa en ökning av vår marknadsandel förra året, och förutsättningarna för att ta ytterligare marknadsandelar i år bedömer vi vara mycket goda, bland annat tack vare den nya Kugan som lanserades i slutet av förra året. Vår nya Ford Fiesta som vi lanserar i höst har vi också stora förhoppningar om – Fiestan är en av våra populäraste modeller och det ska bli roligt att introducera en helt ny Fiesta för svenska bilförare, säger Erik Lindham, informationschef på Ford Sverige.

Aktuella nyheter

Erbjudanden

Visa senaste erbjudanden från AB Lundins Bil

Aktuella nyheter

Se alla de senaste nyheterna från AB Lundins Bil