Ford GT slog hastighetsrekord – snabbaste Forden någonsin

2017-01-27
Nu står det klart att superbilen Ford GT är den snabbaste serieproducerade Ford-bilen någonsin. Bilen uppmätte 347 km/h på kanadensiska Calabogie Motorsports Park. Ford GT stod även för den snabbaste varvtiden, i konkurrens med bland andra McLaren och Ferrari. Ford GT gästar i helgen för första gången Sverige när det ställs ut i Fords monter på Stockholm Lifestyle Motor Show.

Nya superbilen Ford GT, som just nu för första gången visas upp i Sverige på Stockholm Lifestyle Motor Show, är nu Fords snabbaste produktionsbil någonsin. Vid en testkörning i Kanada nådde bilen en topphastighet på 347 km/h.

Testerna på Calabogie Motorsports Park i Kanada visar att Ford GT verkligen är den superbil som förväntas av den. Flera bilar från olika tillverkare testades samtidigt under identiska förhållanden och med samma förare, och Ford GT stod för den snabbaste varvtiden, före bland andra McLaren 675LT och Ferrari 458 Speciale.

– Ford GT handlar helt och hållet om prestanda. Vi har lyckats minimera vikten med hjälp av kolfiberkonstruktionen och en del av den viktbesparingen har vi investerat i prestandadetaljer, som aktiv dynamik, och resultatet av det är en ännu snabbare bil, säger Raj Nair, global utvecklingschef på Ford.

Begränsad upplaga men fyra bilar till Sverige
Ford GT väger mindre än 1400 kg, har en 3,5-liters V6 EcoBoost-motor med 647 hästkrafter. Ford GT produceras i begränsad upplaga om 1000 bilar de kommande fyra åren. Trots det har fyra svenska köpare kvalificerat sig för en av de exklusiva bilarna, som kommer börja levereras under våren 2017.

Första chansen att se bilen i Sverige i helgen
I helgen kommer Ford GT för första gången på besök i Sverige när den ställs ut i Fords monter på Stockholm Lifestyle Motor Show på Stockholmsmässan i Älvsjö.

Aktuella nyheter

Erbjudanden

Visa senaste erbjudanden från AB Lundins Bil

Aktuella nyheter

Se alla de senaste nyheterna från AB Lundins Bil