Ford Mustang mest sålda sportbilen i Sverige 2016

2017-03-29

Ford Mustang fortsätter att vara populär bland svenskarna och kammar hem förstaplatsen som Sveriges mest sålda sportbil 2016, före konkurrenter som Mazda och Porsche. Den populära modellen säljs via Fords flaggskeppsbutiker FordStore.

Under 2016 såldes 563 Ford Mustang i Sverige, och är därmed landets mest sålda sportbil. Sverige är ett av de Mustang-tätaste länderna i Europa, och faktum är att Europas största Mustang-säljare är svensk. Den populära modellen säljs bara via Fords flaggskeppsbutiker FordStore, ett koncept som är framtaget för en större kundupplevelse.

– Mustangen har en massiv skara med passionerade entusiaster runt om i Europa, som träffas via intresseklubbar och Mustangträffar. Det här är en unik sportbil som inte liknar någon annan – en bil som många längtat efter att äga under hela sitt liv, berättar Erik Lindham, informationschef på Ford Sverige.

Nya specialversioner
Ford passar inför sommarsäsongen på att lansera två nya versioner av Mustangen med nya färgval och dekorationer. En av de nya färgerna är ”Grabber-blue”. Fords så kallade Grabber-färger, namngivna efter det faktum att de greppar människors uppmärksamhet, introducerades för första gången 1969.

En optimerad version av Mustang cabriolet 
Den 20 januari avslöjade Ford sin nya Mustang cabriolet, en utvecklad version av världens mest sålda sportcoupé. Den nya versionen kommer visas upp på ett femtiotal amerikanska bilmässor under året, vartefter bilen börjar säljas i Nordamerika under hösten. Bilen släpps i Europa under våren 2018.

Aktuella nyheter

Erbjudanden

Visa senaste erbjudanden från AB Lundins Bil

Aktuella nyheter

Se alla de senaste nyheterna från AB Lundins Bil