Ford firar Focus RS med ny specialversion

2017-06-16

Den tredje generationen av Ford Focus RS har varit stor framgång och prisas av motorpress och kunder för sitt sportiga uppseende och Drift Mode. Nu firar Ford framgången för RS med en ny Focus RS Edition. Fords prestandabilsavdelning Ford Performance har tagit fram ett ännu vassare paket som innehåller differentialspärr fram, tvåtonade Recaro-skalstolar och mattsvarta detaljer. 25 bilar förväntas komma till Sverige

Kraftpaketet Ford Focus RS är första RS-modellen att säljas globalt och även utanför Europa har efterfrågan varit stor. Nästan 17 000 exemplar har tillverkats hittills, vilket gör modellen till den mest framgångsrika RS-modellen någonsin. Nu lägger Ford i en växel till och erbjuder en specialverson kallad Focus RS Edition. Europeiska avdelningen av Ford Performance har tagit fram modellen som ska göra det ännu roligare att ratta Ford Focus RS.

En iögonfallande exteriör
På utsidan är samtliga bilar lackerade i färgen Nitrous Blue med mattsvart tak och på insidan synas sportiga Recaro-skalstolar i specialfärg. Entusiasterna lär glädjas mest över att modellen har försett med en mekanisk differentialspärr fram, vilket är unikt för Focus RS Edition.

– Focus RS har varit en succé i Sverige med över 130 sålda bilar så här långt, och nu hoppas vi att Edition-utgåvan kan hjälpa oss att hitta ännu fler glada Ford-entusiaster, säger Mauritz Larsson, produktchef på Ford.

Ford Focus RS
Ford Focus RS är den 30:e modellen att bära det legendariska RS-emblemet. Bilen byggs i Saarlouis, Tyskland och är en av 12 prestandamodeller som Ford kommer leverera till kunder fram till 2020, som del av en ny era för Ford Performance. Nya Fiesta ST, Focus ST och Ford GT är andra modeller framtagna av Performance-teamet.

Aktuella nyheter

Erbjudanden

Visa senaste erbjudanden från AB Lundins Bil

Aktuella nyheter

Se alla de senaste nyheterna från AB Lundins Bil