Ford fokuserar på framtidens mobiltetslösningar – i Almedalen och på nytt Smart Mobility-kontor i London

2017-07-04

Ford trappar upp sin satsning på utveckling av framtidens mobilitetslösningar och öppnar nu ett Smart Mobility-kontor i London. Kontoret kommer initialt koncentrera sig på utveckling av tidsnära mobilitetslösningar för europeiska städer. Morgondagens mobilitetslösningar är också företagets fokus under Almedalsveckan som inleds på söndag.

Ford vill nu satsa ännu mer på mobilitet och öppnar nytt kontor i London. Det nya kontoret binds samman med Ford Smart Mobilitys befintliga kontor i Dearborn och Palo Alto, och kompletterar också Fords globala nätverk av forsknings- och innovationscenter. Det nya kontoret kommer ha en kapacitet för cirka 40 specialister och öppnas senare i år.

– ­Att basera vårt snabbt växande mobilitetsteam i Here East, Londons hjärta av innovationer inom mobilitet, kommer ytterligare öka vår inlärning och utveckling av ny teknik. Platsen kommer att möjliggöra gynnsamma samarbeten och tvinga oss att tänka utanför boxen för att hitta smarta lösningar, vilket behövs för att kunna ta itu med morgondagens utmaningar för urbana transporter, säger Steven Armstrong, ansvarig för Ford Europa, Mellanöstern och Afrika.

Fokus på morgondagens mobilitet i Almedalen
Ford väljer i år också att helt fokusera sin närvaro under Almedalsveckan på morgondagens mobilitet. Istället för bilar kommer närvaron handla om innovationer, visioner och smarta lösningar för att minska bilanvändandet – och om att låna ut el-cyklar för att lösa Almedalsbesökarnas mobilitetsutmaningar när till exempel bästa mingelkavajen ligger i huset och behövs snarast.

Ford Smart Mobility
Ford Smart Mobility skapades 2015 och kan beskrivas som en plan för hur Ford ska bli både ett bilföretag och ett mobilitetsföretag. Inom mobilitetsfältet vill Ford bland annat storsatsa på förarlösa bilar, med målsättningen att erbjuda helt förarlösa bilar kommersiellt och i stor skala till framför allt bildelningstjänster och samåkningstjänster senast 2021.

Aktuella nyheter

Erbjudanden

Visa senaste erbjudanden från AB Lundins Bil

Aktuella nyheter

Se alla de senaste nyheterna från AB Lundins Bil