Almedalsbesökare cyklade till Paris på Fords elcyklar

2017-07-12

Under Almedalsveckan i Visby var Ford den enda biltillverkaren som kom dit utan bilar. Företaget löste Almedalsbesökarnas mobilitetsutmaningar genom att låna ut elcyklar, och när den totala körsträckan räknats ihop står det klart att cyklarna tillsammans gått hela vägen från Visby till Paris – eller sammanlagt 130 mil.

Ford var den enda biltillverkaren som kom till Almedalsveckan utan bilar. Istället pratade företaget om andra lösningar på framtidens mobilitetsutmaningar, som cykelpooler, bilpooler och smart kollektivtrafik. För att exemplifiera det lånade företaget ut elcyklar till Almedalsbesökare som behövde hämta något i huset eller uträtta något annat ärende.

Cyklade 130 mil från Visby till Paris

Elcykelutlåningen blev enormt uppskattad. Totalt under veckan cyklade Almedalsbesökarna över 130 mil, vilket hade tagit dem från Visby ända till Paris.

– Vi bilföretag måste inse att bilar inte är den enda lösningen på framtidens mobilitet, oavsett hur de körs. Cykelpooler är en av de strategiska satsningar Ford gör globalt för att ställa om verksamheten till att bli en bil- och mobilitetsleverantör, så det var kul att kunna tillämpa samma koncept i Almedalen, säger Erik Lindham, informationschef på Ford Sverige.


Aktuella nyheter

Erbjudanden

Visa senaste erbjudanden från AB Lundins Bil

Aktuella nyheter

Se alla de senaste nyheterna från AB Lundins Bil