Ford lanserar ny Transit Custom med ny design och interiör för det ideala mobila kontoret

2017-07-13

Ford är störst i Europa på transportbilar, och storsäljaren i modellprogrammet är Transit Custom. Nu lanserar Ford en ny version av storsäljaren, och på listan över nyheter står bland annat ny design, ny interiör, ökad komfort och ergonomi och avancerad teknik för att göra bilen till det optimala mobila kontoret.

Ford presenterade i dag den nya versionen av Transit Custom, storsäljaren i företagets modellprogram av transportbilar. Bland nyheterna finns design, interiör och teknik med fullt fokus på utökad produktivitet för europeiska företag. Bilen kommer gå att beställa i slutet av året för leverans under början av 2018.

Ny motorvariant med 148 g/km CO2

Nya Transit Custom drivs av samma hyllade tvåliters EcoBlue-motor som Ford introducerade 2016, med möjlighet att välja mellan 104, 128 eller 168 hästkrafter. Jämfört med den gamla 2,2-litersmotorn har bränsleförbrukningen förbättrats med 13 procent och vridmomentet vid låga varv med 20 procent. För den som vill ha ultimat produktivitet och bränslesnålhet lanserar Ford också en ny ECOnetic-variant av motorn, som ger så lågt som 148 gram koldioxid per km.

– Transit Custom har varit en fullkomlig succé sedan den introducerades, och den här nya versionen höjer spelet ännu ett steg. Vi har lyssnat noga på våra kunder och levererat en entonslastbil som är ännu mer stilren, ännu mer produktiv och fylld med smarta funktioner, säger Hans Schep, chef för transportbilar på Ford Europa.

Hybridversion testas i höst och lanseras 2019

Nya Transit Custom krattar manegen för Fords nästa stora innovation inom transportbilar, med lanseringen av plugin-hybriden PHEV Transit Custom. Redan under hösten 2017 kommer hybridversionen att testas skarpt i London, i samarbete med staden och flera transportaktörer, och bilen är planerad att börja säljas 2019.

Avancerad och unik teknik

Den nya verisonen av Transit Custom kommer få flera unika tekniska funktioner. Bland annathar de, som första transportbil, intelligent hastighetsvarnare, som hjälper föraren att hålla hastighetsbegränsningen, och döda-vinkelnvarnare med sensorer som varnar för korsande trafik. Lägg därtill all avancerad teknik som redan finns i Transit-serien, som krockavvärjningssystemet Pre-Collision Assist med fotgängarigenkänning, filhållningsvarnare, sidvindsskydd och adaptiv farthållare.

Aktuella nyheter

Erbjudanden

Visa senaste erbjudanden från AB Lundins Bil

Aktuella nyheter

Se alla de senaste nyheterna från AB Lundins Bil