Ford utser ny designchef i Europa

2017-07-21

Ford Europa har utsett Amko Leenarts som ny designchef. Leenarts har jobbat inom Ford sedan 2012 och kommer att leda Fords nästan 300 personer starka europeiska designteam i Fords designstudio i Köln i Tyskland och teknikcenter i Dunton i Storbritannien.

Sedan Ford Europas tidigare designchef Joel Piaskowski nyligen blev global designchef på Ford har Amko Leenarts nu utnämnts till ny europeisk designchef. I sin nya roll är Leenarts ansvarig för exteriör och interiör design för de modeller som utvecklas av Ford Europa, för en global marknad. Leenarts kommer att leda de mer än 275 medarbetarna på Ford Design Studios i Köln och Dunton Technical Centre i brittiska Essex.

– Det är en spännande tid för våra designteam på Ford. Mer och mer börjar vi studera hur kunderna interagerar med sitt fordon, och vi tittar på hur vi skapar design som faktiskt gör människors liv bättre. Vi kommer aldrig sluta försöka skapa design som exalterar och hjälper människor att få en ännu mer känslomässig koppling till varumärket Ford, säger Amko Leenarts, nyutnämnd designchef på Ford Europa.

Fords nya organisationsstruktur i designteamen bygger på mindre, segmentbaserade grupper som har hand om enskilda modeller från koncept till produktion, vilket ska skapa mer sammanhängande design inom varje fordonsfamilj.

Storsatsar på Ford Design Studios
Samtidigt som Leenarts tillträder som ny designchef fullbordas också en investering på 125 miljoner kronor för att utveckla Fords designstudio i Köln. Investeringen innehåller bland annat uppgraderingar i design- och lerverkstäderna och en toppmodern 3D-fräsningsteknologi, som bara den kostat över 30 miljoner kronor.

Aktuella nyheter

Erbjudanden

Visa senaste erbjudanden från AB Lundins Bil

Aktuella nyheter

Se alla de senaste nyheterna från AB Lundins Bil