Ford en av världens mest attraktiva arbetsgivare

2017-08-02

Den världsledande Employer Branding-organisationen Universum rankar Ford som en av världens mest attraktiva arbetsgivare. Bland blivande ingenjörer klättrar Ford till tolfte plats bland världens alla arbetsgivare.

I årets lista över världens mest attraktiva arbetsgivare, sammanställd av Employer Branding-organisationen Universum, hamnar Ford i toppen. Ford kom topp tolv hos framtida ingenjörer och topp 50 hos framtida företagsledare.

– Vi jobbar ständigt för att Ford ska vara en bra arbetsplats och de kompetenser vi söker och vill förvärva blir alltmer diversifierade. Denna utmärkelse visar att vi lyckas attrahera de talanger vi efterfrågar, säger Peter Godsell, HR-chef för Ford Europa, Mellanöstern och Afrika.

Ford en innovativ och kreativ arbetsplats
I årets upplaga av undersökningen deltog 294 000 studenter. Universum rankade företagen utifrån egenskaper som innovation, möjlighet till kreativa och dynamiska arbetsmiljöer och stöttande, framåttänkande ledare. Ford kom på plats 42 hos affärsstuderande.

– Att bli publicerad i denna undersökning är en spegling av hur stark du är som arbetsgivare. Det visar också på hur bra företaget är på att attrahera och behålla talanger. I år har vi kunnat konstatera en mer varierad arbetsgivarlista, där nya industrier inom exempelvis e-handel har dykt upp. Äldre områden som energisektorn har förlorat mark i och med nya generationer av talanger som befinner sig i andra sektorer, säger Petter Nylander, global vd för Universum Group.

Aktuella nyheter

Erbjudanden

Visa senaste erbjudanden från AB Lundins Bil

Aktuella nyheter

Se alla de senaste nyheterna från AB Lundins Bil