Nya Ford Fiesta får full pott av Euro NCAP

2017-09-06

Nya Ford Fiesta har blivit belönad med fem av fem stjärnor i kollisionstest genomfört av europeiska trafiksäkerhetsorganisationen Euro NCAP. Fiestan, som anses vara Europas mest teknologiskt avancerade småbil, innehåller en rad smarta säkerhetslösningar, som adaptiv farthållare, autobroms och fotgängarigenkänning som fungerar vid mörkerkörning.

Nya Ford Fiesta, Europas mest teknologiskt avancerade småbil, fick höga poäng genom säkerhetstestet genomfört av den europeiska trafiksäkerhetsorganisationen Euro NCAP. Modellen fick full pott, fem av fem stjärnor, när den testades vid sidokollisioner.

– Euro NCAP:s nya säkerhetstester är tuffare än någonsin, med stort fokus på teknologier som kan hjälpa förare undvika olyckor. Den nya Fiestan kan exempelvis leda tillbaka en kanande bil till körfilen, och scanna av vägen framåt lång som en fotbollsplan. Dessa typer av teknologier gör det lättare för förare att upptäcka och undvika faror i tid, säger Joe Bakaj, chef för produktutveckling på Ford Europa.
Håller en hög säkerhetsstandard

Utöver maxpoängen vid sidokollisioner fick Fiestan också höga betyg när det kom till passagerarskydd, som nådde upp till 87 procent säkerhet för vuxna och 84 procent säkerhet för barn. Modellen fick även goda resultat vid frontal- och sidokrocktest. Tekniska lösningar inom området förarhjälp som adaptiv farthållare och filhållningssystem fick goda omdömen av Euro NCAP efter testarna.

– Fiestan har ett tungt arv att förvalta som en av Europas mest sålda bilar och Ford har satsat stort på att skapa en riktig vinnare i nya Fiestan. Då är det viktigt att vi även är ledande inom säkerhet. Säkerhetspaketet som blir standard på alla modeller i Sverige innehåller den senaste tekniken som adaptiv farthållare, autobroms, fotgängarigenkänning, Driver Alert, och automatiskt helljus. Vi vågar påstå att det inte finns någon annan bil i B-segmentet som har så mycket säkerhetsutrustning som standard, säger Erik Lindham, informationschef på Ford Sverige.

Fler Ford-modeller som belönats med fem stjärnor

Ford erbjuder elva modeller belönade med fem stjärnor från Euro NCAP: B-MAX, Edge, Fiesta, Focus, Galaxy, Kuga, Mondeo, Ranger, S-MAX, Tourneo Courier, Transit och Tourneo Custom.

Lanseringspriserna för nya Ford Fiesta börjar på 133 900 kronor. För 10 000 kronor extra får bilköparna den förväntade storsäljaren Fiesta Titanium med en EcoBoost-motor på 100 hk.

Aktuella nyheter

Erbjudanden

Visa senaste erbjudanden från AB Lundins Bil

Aktuella nyheter

Se alla de senaste nyheterna från AB Lundins Bil