Ford Fiesta-familjen utökas med två nya modeller

2018-05-08

I juni lanserar Ford den helt nya crossover-modellen Fiesta Active, som är den första i en ny serie av crossovers inspirerade av Fords SUV:ar. Bilen kombinerar en robust stil och förbättrad mångsidighet med Fords vanliga, sanna körglädje. I juli kommer också den sportiga Fiesta ST till den svenska marknaden.

– Bilköpare gillar egenskaperna hos våra SUV:ar och efterfrågan har aldrig varit högre. Det är därför vi har mixat dessa kvaliteter med nya Fiestas klassledande körupplevelse och avancerade teknik i Fiesta Active. Den passar perfekt med våra kunders aktiva livsstilar, säger Roelant de Waard, marknads-, försäljnings- och servicechef på Ford Europa.

Jämfört med de övriga Fiesta-modellerna, som lanserades förra sommaren, har Fiesta Active vuxit 18 millimeter från marken och fått 10 millimeter bredare hjulbas. Modellen har en ny, robust exteriördesign, sportsäten med exklusiva material- och designval och möjlighet till B&O PLAY:s premiumljudsystem för utmärkt ljudkvalitet.

Ford Fiesta Active erbjuder också tre olika körlägen – normal, eco och ett slippery-läge – för att anpassa köregenskaperna till omgivningen med ett enkelt knapptryck. Bland motoralternativen finns Fords en-liters EcoBoost-motor – årets motor sex år i rad – med 140 hästkrafter och en 1,5-liters TDCi-dieselmotor som levererar 120 hästar. Motorerna uppfyller de senaste Euro 6-utsläppsnormerna.

Avancerad förarassistans
Nya Fiesta Active erbjuder samma breda utbud av förarassistansteknik som introducerades i nya Fiesta förra året. Tekniken stöds av kameror, radar och ultraljudssensorer, som kan övervaka fordonets omgivning och skanna av vägen upp till 130 meter framåt. Systemet undviker eller minskar konsekvenser av frontalkollisioner med fotgängare eller andra bilar. Dessutom finns bland annat trafikskyltsigenkänning, automatiskt helljus, adaptiv farthållare och döda vinkeln-varnare med mera.

Utvändigt ger Ford Fiesta Active en mer robust känsla med bland annat unika aluminiumfälgar och takräcken för en aktiv livsstil. Modellens högre markfrigång optimerar körningen på tuffa vägunderlag men ger också föraren en högre position. Naturligtvis finns infotainmentsystemet SYNC 3 som gör det möjligt att styra ljud, navigation och anslutna smarttelefoner med enkla röstkommandon. Systemet fungerar med Apple Carplay och Android Auto.

Nya Fiesta Active börjar säljas i Sverige i juni och kommer att kosta från 154 900 SEK.

Ford Fiesta ST lanseras senare i år
I juli lanseras även den helt nya Ford Fiesta ST som kommer ge den mest givande, roligaste och engagerande Fiesta-upplevelsen hittills. Modellen kommer ha en rad innovativa sportteknologier som förbättrar kraft, prestanda, svängradie och smidighet. Den nya bilen har bland annat en helt ny EcoBoost-motor på 1,5 liter och 200 hästkrafter som accelererar 0–100 kilometer i timmen på 6,5 sekunder.

Nya Fiesta ST börjar säljas i juli och kommer att kosta från 204 900 SEK.

Aktuella nyheter

Erbjudanden

Visa senaste erbjudanden från AB Lundins Bil

Aktuella nyheter

Se alla de senaste nyheterna från AB Lundins Bil