Ford förbereder sig för det tuffaste Le Mans 24 timmar någonsin

2018-06-18

16–17 juni är det dags för Le Mans 24 timmar, som ser ut att bli en helg utöver det vanliga. Klassen GTE Pro, där Ford Chip Ganassi deltar med sina fyra Ford GT, får i årets race besök av 17 av världens bästa GT-bilar och 51 av världens snabbaste racingförare.

Fords Le Mans-vinst 2016 var historisk, då teamet vann exakt 50 år efter den kända trippelsegern 1966. De andra tre bilarna kom trea, fyra och nia, alla i GTE Pro-klassen. Förra året blev det en andraplats. Nu är det snart dags igen för Ford Chip Ganassi-teamet att anta det utmanande racet vid Le Mans, som håller på i hela 24 timmar.

– Le Mans är alltid det ultimata racet, men i år accelererar det till ännu en nivå tack vare det stora, vassa motståndet. Vi kommer att tävla mot det bästa som Ferrari, Porsche, Aston Martin, Corvette och BMW har att erbjuda – och jag kan knappt bärga mig. Det här är anledningen till varför vi tävlar, säger Mark Rushbrook, chef för Ford Performance Motorsport.

Fyra Ford GT förbereder sig för succé

Ford GT #66 körs av Stefan Mücke (Tyskland), Oliver Pla (Frankrike) och Billy Johnson (USA). Teamet tog sin första seger under öppningsrundan av FIA World Endurance Championship vid Spa i Belgien förra månaden. Historiskt sett har Le Mans varit en tuff bana för teamet, så de hoppas att den färska vinsten nu ska vända deras tur.

I Ford GT #67 hittar vi Indycar-föraren Tony Kanaan (Brasilien), Andy Priaulx (Storbritannien) och Harry Tincknell (Storbritannien). Samtliga har såklart siktet inställt på att hamna högst upp på prispallen.

Team #68 hamnade på prispallen 2017, och tog hem förstaplatsen 2016. Joey Hand (USA), Sébastien Bourdais (Frankrike) och Dirk Müller (Tyskland), vill såklart väldigt gärna upprepa den bedriften.

Förarna till bil #69 fick en fin start på säsongen genom att vinna Rolex 24 på Daytona. Teamet som består av Ryan Briscoe (Australien), Richard Westbrook (Storbritannien) och Scott Dixon (Nya Zeeland), siktar därför in sig på att ta en andra 24-timmarsvinst.


Aktuella nyheter

Erbjudanden

Visa senaste erbjudanden från AB Lundins Bil

Aktuella nyheter

Se alla de senaste nyheterna från AB Lundins Bil