Premiär för Fords filantropiska center i Europa

2018-07-19
Ford öppnar nu sitt första europeiska Ford Resource and Engagement Center, som blir det fjärde i världen. Centret kommer fungera som en hub för socialt entreprenörskap och finansieras med 9,5 miljoner kronor från Fords egen välgörenhetsfond.

Ford Motor Company Fund, bilföretagets filantropiska gren, avslöjar nu att fondens första europeiska Ford Resource and Engagement Center kommer att öppnas, med fokus på socialt entreprenörskap. Centret kommer att öppnas i staden Craiova i södra Rumänien.

Samarbetar med lokala aktörer
Centret är ett samarbete med den lokala, ideella organisationen Asociata Pentry Educatie SV Oltenia, som syftar till att ge ungdomar större möjligheter till utbildning, utveckling och anställningsmöjligheter. Även Craiovas stadshus är med i samarbetet och tillhandahåller lokaler till centret.

Ford investerar över en miljon dollar
Ford-fonden bidrar med en miljon dollar, motsvarande 8,6 miljoner svenska kronor, till centret över fyra års tid. Ytterligare en knapp miljon kronor kommer gå till att renovera och anpassa lokalerna till centrets verksamhet. Det kommer göra centret till en inkubator inom socialt entreprenörskap där studenter och nyexaminerade från universitetet i Craiova kan designa och lansera innovativa och hållbara sätt att driva social och ekonomisk utveckling. Syftet är att ha en positiv inverkan på arbetstillväxten, den ekonomiska potentialen och livskvaliteten för lokalbefolkningen i Oltenia-regionen.

– Ford-fonden har en stolt tradition av att stärka det lokala samhället hos våra medarbetare, återförsäljare, leverantörer och kunder. Vi är glada att ta vår transformativa modell för Ford Resource and Engagement Center till Europa och ge tillgång till möjligheter och resurser som kommer att bidra till att människors liv blir bättre i Rumänien, säger Jim Vella, ordförande för Ford-fonden och Fords samhällstjänster.

Det första Ford Resource and Engagement Center öppnade 2013 i Detroit och sedan dess har Ford-fonden öppnat ett centra i Sydafrika och planerar ett i Bangkok i början av 2019.

Ford-fonden arbetar globalt med strategiska investeringar med fokus på att bygga samhällen, förbättra utbildning och främja säkrare körning, som en del av sitt initiativ Operation Better World.

Aktuella nyheter

Erbjudanden

Visa senaste erbjudanden från AB Lundins Bil

Aktuella nyheter

Se alla de senaste nyheterna från AB Lundins Bil