Nya Ford Ranger Raptor släpps i Europa – presenteras under gamingmässan Gamescom

2018-08-21

Idag avslöjar Ford att en ny version av pick-up-modellen Ranger Raptor släpps i Europa för första gången – tuffare och mer högpresterande än någonsin. Modellen presenteras under Gamescom i tyska Köln, och blir därmed den första bilen någonsin att lanseras under den världsberömda gamingmässan.

Ford Ranger, Europas mest sålda pickup, får sällskap av Ford Ranger Raptor på den europeiska marknaden i mitten av 2019. Ford Performance har försett modellen med en 2,0-liters EcoBlue-dieselmotor som levererar 213 hästkrafter och ett vridmoment på 500 newtonmeter. Priset är ej fastställt ännu.

– Glöm allt du trodde att du visste om pickuper; vår nya Ranger Raptor är i en klass för sig. En öken- och offroadracer rakt igenom som kan ta sig igenom de allra tuffaste väderförhållanden du kan tänka dig, säger Leo Roeks från Ford Performance Europa.

Robust offroad tillsammans med förfinad teknik
Ranger Raptor är byggd för att klara av hög belastning vid extrema vägförhållanden. Det förstärkta chassit ser till att bilen klarar av även de tuffaste motstånd, som kan uppstå på avlägsna vägar eller om du måste ta dig fram på platser som ställer extra hårda krav. Samtidigt skapar sofistikerad teknologi en komfortabel känsla, där Fords kommunikations- och underhållningssystem SYNC 3 gör det möjligt för föraren att kontrollera ljud, navigation och smarttelefoner med hjälp av röststyrning.

– Det verkligt häftiga med nya Ranger Raptor är hur bra den är på riktigt vilda vägar samtidigt som den känns som en lyxbil på vanlig väg. Hela bilen bygger på Rangerns enastående sofistikerade känsla och funktionella kapacitet, som sedan utvecklats vidare till ännu en nivå. Den körglädje du får uppleva är exceptionell, säger Damien Ross, chefsingenjör på Ford. 

Ranger Raptor visas upp i nya videospelet Forza Horizon 4
Ford och Microsoft avslöjade under dagen att nya Ranger Raptor kommer finnas med i videospelet Forza Horizon 4, vilket ger möjlighet för fans att uppleva pickupens fantastiska kapacitet.



Aktuella nyheter

Erbjudanden

Visa senaste erbjudanden från AB Lundins Bil

Aktuella nyheter

Se alla de senaste nyheterna från AB Lundins Bil