Ford släpper första bilden på Mustanginspirerade elbilen

2018-09-13

Ford har idag släppt den första bilden på sin helt nya elbil som lanseras 2020. Den Mustanginspirerade bilen har utvecklats av Team Edison, en grupp inom Ford som specialiserar sig på design och utveckling av elfordon för den globala marknaden.

Ford Team Edison är en utvecklingsgrupp inom Ford med ett tydligt uppdrag att på helt nya och innovativa sätt utveckla elektriska fordon för en marknad i hög accelerationstakt.

Gruppen har i uppgift att tillsammans och på ett snabbt sätt komma fram till lösningar på gemensamma och unika utmaningar som varje marknad har. För att lösa uppgiften har Team Edison därför anammat en ”no stripes mentality”, för att uppmuntra till idéskapande från flera olika synvinklar.

Nytänkande prototyptillverkning ger snabb utveckling
Gruppen har också tagit ett helt nytt grepp på utveckling av prototyper som kan utvecklas snabbare och i enkla material, som kartong, när det behövs. Det ger hög flexibilitet i att lära känna, förnya och leverera intuitiva och innovativa designlösningar. Darren Palmer är global produktutvecklingschef för gruppen som sitter i helt nya kontor i Detroit i USA.

– Kunder som använder elektriska fordon köper sig in i framtiden. Vårt team är därför till 100 procent dedikerat till att inte bara leverera fordon kunderna kommer älska, utan också ett felfritt och komplett elektriskt ekosystem, säger Darren Palmer.

Fords helt nya Mustanginspirerade och helelektriska fordon, med en målräckvidd på över 480 km, lanseras på marknaden 2020. Ford investerar nästan 100 miljarder kronor i sin elfordonsportfölj och ska fram till och med 2022 leverera 16 helt elektriska fordonsmodeller och ha totalt 40 elfordon i modellprogrammet.

Aktuella nyheter

Erbjudanden

Visa senaste erbjudanden från AB Lundins Bil

Aktuella nyheter

Se alla de senaste nyheterna från AB Lundins Bil