Ford presenterar nya uppkopplingstjänster för bilflottor

2018-10-01

På transportbilsmässan i Hannover i september kommer Ford avtäcka två nya lösningar för uppkopplade fordon, som kommer finnas i Europa tidigt nästa år. Ford Telematics heter tjänsten som låter företag med flera bilar hantera bilarnas användningstid och produktivitet för att förbättra verkningsgraden på sin flotta. Ford Data Services möjliggör för stora vagnparker att låta egna och tredjepartsapplikationer att få tillgång till bildens data.

Ford meddelade i dag att företaget inför två nya lösningar för uppkopplade fordon till vagnparkskunder i Europa under början av 2019. Det är avdelningen Ford Commercial Solutions inom Fords dedikerade mobilitetsbolag Ford Smart Mobility som har utvecklat lösningarna som ska göra det möjligt för bilflottor att hantera bilarna lättare och bekvämare, vilket hjälper dem att driva företaget mer effektivt.

Webbportal för att läsa hela flottans data
Ford Telematics är en intuitiv webbportal som samlar data från alla uppkopplade bilar i vagnparken. Portalen kan leverera värdefulla insikter för att optimera flottan, dess användning och förarnas säkerhet. Eftersom större bilflottor ofta har egna program eller tredjepartslösningar, för att täcka in väldigt specifika behov, släpper Ford även tjänsten Ford Data Services. Tjänsten låter företagens egna system läsa data ifrån bilarna, utan att behöva ansluta någon hårdvara. Systemet drar nytta av bilarnas inbyggda modem och Fords molnlösning för data.

– Dagens bilflottor är oerhört pressade att leverera säker, effektiv och lagenlig körning. Det är därför vi utvecklar en serie av uppkopplade tjänster för våra bilflottekunder och för att låta dem behålla fokus på det som betyder mest för dem: att driva sin verksamhet, säger Dave Phatak, Europachef på Ford Commercial Solutions.

Insikter från användare bygger tjänsterna
Lösningarna har byggts med hjälp av insikter från bilflotteägare, chefer och förare i olika branscher för att placera kunden i centrum av utvecklingsprocessen. Tack vare att Ford också designar fordonen med sin teknologi, sina datasystem och el-arkitektur kan man hela tiden hålla tjänsterna uppdaterade med de senaste uppdateringarna och fordonsdatan.

Fungerar även med äldre modeller utan modem
Ford Telematics och Ford Data Services lanseras under våren 2019 i Storbritannien och Tyskland för att sedan lanseras på fler europeiska marknader. För bilar utan eget modem erbjuder Ford en plug-in-enhet så att tjänsterna går att använda på hela bilflottan. 2020 ska hela Fords modellprogram i Europa vara uppkopplat.

Aktuella nyheter

Erbjudanden

Visa senaste erbjudanden från AB Lundins Bil

Aktuella nyheter

Se alla de senaste nyheterna från AB Lundins Bil