Ford lanserar ny generation Mondeo Hybrid under 2019

2018-10-02

Under 2019 släpper Ford en rad nya Mondeo-hybrider på den europeiska marknaden, inklusive en ny, elegant, praktisk kombi. Den nya kombin ger europeiska kunder ett rymligt bagageutrymme samtidigt som de kan dra nytta av den nya, elektriska drivlinan.

Idag meddelar Ford att företaget släpper en ny generation med Mondeo Hybrid-modeller i Europa under 2019, bland annat en ny, praktisk kombi. Den nya kombin kommer underlätta för kunder som behöver större lastutrymme och samtidigt vill nyttja fördelarna med en elektrisk drivlina. Den eleganta kombin är designad specifikt för europeiska kunder.

– För många kunder är det ett måste med det utrymme en kombi kan erbjuda, så vi är extra glada att nu kunna erbjuda detta samtidigt som de kan minska sina bensinkostnader. Elektiska drivlinor kommer fortsätta att spela en viktig roll för vår europeiska vagnpark. Vi investerar 11 miljarder dollar och planerar att leverera 16 helt elektriska bilar inom en global samling av 40 elektrifierade fordon till 2022, säger Roelant de Waard, marknads- och försäljningschef på Ford Europa.

Optimerad bränsleförbrukning genom ny teknik
Mondeo Hybrid har möjligheten att köra helt och hållet på el, vilket är extra passande för stadskörning med många starter och stopp. Drivlinan levererar 187 hästkrafter, stöttad av en Ford-utvecklad automatisk växellåda för optimerad bränsleförbrukning. Drivlinan använder en elektrisk motor för att stödja den specialutvecklade 2,0-liters Atkinson-bensinmotorn. Modellens regenerativa bromsteknologi ser till att ta till vara på upp till 90 procent av den energi som normalt förloras vid inbromsning.

Ford kommer släppa en komplett specifikation och priser för samtliga nya Mondeo Hybrid-modeller närmare försäljningsstart.

Aktuella nyheter

Erbjudanden

Visa senaste erbjudanden från AB Lundins Bil

Aktuella nyheter

Se alla de senaste nyheterna från AB Lundins Bil